Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Θεσπρωτίας

girokomeio3new

girokomeio3newΟ Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  κ. Αντώνης Μπέζας, επισκέφθηκε χθες το Παράρτημα ΑΜΕΑ Θεσπρωτίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, όπου παρουσία του Μητροπολίτη Παραμυθίας κ.κ. Τίτου και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλου, έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Ο κ. Μπέζας στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Τη δεύτερη ημέρα της νέας χρονιάς βρισκόμαστε εδώ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και για να δούμε από κοντά το σημαντικό έργο που επιτελείτε, όλοι μαζί Διοίκηση και προσωπικό. Για να υπάρχει κοινωνική συνοχή, για να υπάρχει στην πράξη αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη, αλληλεγγύη που είναι άλλωστε και χαρακτηριστικό των Ελλήνων.

Το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο εποπτεύει τα προνοιακά ιδρύματα της χώρας, έχει κάνει λόγω της κρίσης τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ώστε να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση και ομαλή λειτουργία τους. Έχει κάνει τεράστια προσπάθεια ώστε να υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας για την προστασία οικογενειών, παιδιών και ηλικιωμένων, μια τεράστια προσπάθεια ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Χάρη στην δική σας συμβολή, αυτή η προσπάθεια φέρνει καρπούς εδώ στην Ηγουμενίτσα, αλλά και στους Φιλιάτες, στα Ιωάννινα, την Κόνιτσα και την Πωγωνιανή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου και ο Δήμος Ηγουμενίτσας, θα υλοποιήσουν το πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για τη στέγαση και την επανένταξη άπορων συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια.

Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας, καλή χρονιά και καλά γεράματα στους φιλοξενούμενους της  Μονάδας και επίσης εύχομαι η νικηφόρος αγάπη να αγκαλιάσει αυτές τις γιορτινές μέρες την κάθε οικογένεια, τον καθένα και την κάθε μια από εσάς ξεχωριστά».