Κόντρα ΠΟΕΔΗΝ – Νοσοκομείου: Ειλικρινής ανησυχία ή εκστρατεία δυσφήμισης;

nosfi

nosfiΠροβληματισμό έχουν αρχίσει να προκαλούν τα συχνά – πυκνά δημοσιεύματα της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όταν μάλιστα, όπως η διοίκηση του Νοσοκομείου διαβεβαιώνει, η ΠΟΕΔΗΝ ουδέποτε συναντήθηκε με τη Διοίκηση για να συζητήσει θέματα του Νοσοκομείου ή να ενημερωθεί, ενώ, στην καλύτερη των περιπτώσεων γενικεύει είτε μεμονωμένα περιστατικά είτε χρησιμοποιεί λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία για να στηρίξει την απαξιωτική εικόνα που συνεχώς προβάλλει για το ακριτικό Νοσοκομείο της Θεσπρωτίας.

Ολομέτωπη επίθεση και προσωπική κατά του Διοικητή του νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπύρου Δερδεμέζη εξαπέλυσε τις τελευταίες ημέρες η ΠΟΕΔΗΝ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε με τίτλο «Συνθήκες ΝΤΑΧΑΟΥ στο Νοσοκομείο Φιλιατών», χαρακτηρίζοντάς τον κ. Δερδεμέζη”νταή Διοικητή στυλ Πολάκη”, προσθέτοντας ότι κινδυνεύει η ζωή των ασθενών στο νοσοκομείο και πως η υλικοτεχνική υποδομή είναι για τα σκουπίδια.

Στην ανακοίνωσή της, σε προτωφανές ύφος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι δεν υπάρχει φύλαξη τη νύχτα, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή, σημειώνοντας πως όλα τα μηχανήματα στο Ακτινολογικό Τμήμα είναι παλαιάς τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο Φιλιατών, κάνει λόγο για εκστρατεία δυσφήμισης σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση  – απάντηση: «Είναι λυπηρό να προσπαθείτε να απαξιώσετε το Νοσοκομείο Φιλιατών που στηρίζει τους κατοίκους της ακριτικής Θεσπρωτίας, δέχεται ασθενείς από γειτονικές χώρες και περιθάλπει και τους επισκέπτες κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών», τονίζοντας ότι «σε σύνολο 40 ιατρών που προβλέπονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου υπηρετούν 39 ιατροί και επιπλέον 5 επικουρικοί ιατροί με τριετή θητεία», παραθέτοντας ταυτόχρονα στοιχεία για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου και τις εκθέσεις συντήρησής του.

Ταυτόχρονα, καλά πληροφορημένες πηγές για τα τεκταινόμενα στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσπρωτίας, σημειώνουν, ότι οι ανακοινώσεις αυτές της ΠΟΕΔΗΝ, ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά περιστατικά του Νοσοκομείου, αλλά με «κόντρα» που έχει εδώ και χρόνια ξεσπάσει μεταξύ συγκεκριμένων ιατρών και της διοίκησης του Νοσοκομείου, κόντρα που στο τέλος του μήνα οδηγείται και στα δικαστήρια…

Μάλιστα, σημειώνεται ότι δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση που οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ περιστρέφονται γύρω από τη λειτουργία του ακτινολογικού και του μικροβιολογικού τμήματος, δείχνοντας στην ουσία συγκεκριμένους ιατρούς που υπηρετούν σε αυτά τα τμήματα, ως υπαίτιους για την πρωτοφανή αυτή εκστρατεία δυσφήμισης και κατηγορώντας την ΠΟΕΔΗΝ ως φερέφωνο «δυσαρεστημένων ιατρών» που είτε δεν πήραν «οφίτσια» είτε δεν έγιναν ανεκτές οι… κοπάνες τους.

«Τα πρόσωπα» σημειώνουν οι ίδιες πηγές «αλλάζουν». Τα δηλητηριώδη βέλη που εξαπολύουν κατά του νοσοκομείου, θα παραμείνουν ως πληγές στο σώμα του.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:

“Συνθήκες Νταχάου στο Νοσοκομείο Φιλιατών

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΤΑΧΑΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ Ο νταής Διοικητής ΣΤΥΛ Πολάκη

Κινδυνεύει η ζωή των ασθενών

Αντιμετωπίζουν τους ασθενείς σαν το γάιδαρο του Χότζα

Με διθυράμβους ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 ανακοίνωσε πλεόνασμα στο Νοσοκομείο 1.135.000 εκατ. Ευρώ. Δεν ντρέπονται. Ο Διοικητής και ο Προϊστάμενος του Αν. Υπουργός Υγείας. Παίζουν με τις ζωές ασθενών.

Ανεκδιήγητος Διοικητής που λειτουργεί κατά παραγγελία Πολάκη. Το Νοσοκομείο κατέρρευσε και ο Διοικητής χορεύει στα μπάζα του. Η υλικοτεχνική υποδομή είναι για τα σκουπίδια.

Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη τη νύχτα. Δεν λειτουργούν τα ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Άξιος ο μισθός του Διοικητή που λαμβάνει. Εμφανίζουν πλεόνασμα σε Νοσοκομείο που αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και γενικά σε όλες τις ειδικότητες. Αλλοίμονο στη τύχη των κατοίκων όταν χρειασθούν υπηρεσίες υγείας!!!

Εξαιτίας της παλαιότητας του υπερήχου και της μειωμένης απεικονιστικής του ικανότητας, η Διευθύντρια του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου εγγράφως ενημέρωσε τον Διοικητή ότι δεν δύναται με το εν λόγω μηχάνημα να γίνονται ασφαλείς διαγνώσεις. Πώς αντιμετώπισε το θέμα ο Διοικητής;

Στις 24 Ιουλίου εξέδωσε εντολή προς τη Διευθύντρια του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου να πραγματοποιεί τις εξετάσεις υπέρηχων εκφράζοντας στις διαγνώσεις της τυχόν επιφυλάξεις ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα. Με επιφύλαξη διάγνωση!!! Μπορεί να οδηγήσει σε λάθος αντιμετώπιση των ασθενών με μεγάλο κίνδυνο για την ζωή τους.

Έχουμε και συνέχεια.

31 Ιουλίου 2017 ο Διοικητής απευθύνει προς όλους τους Διευθυντές των κλινικών ότι σε περίπτωση που υπάρχει επιφύλαξη ως προς το διαγνωστικό αποτέλεσμα του υπερήχου να διευκολύνουν του ασθενείς δίνοντάς τους παραπεμπτικό για την πραγματοποίηση της εξέτασης σε Ιδιωτικά Εξωτερικά Διαγνωστικά Εργαστήρια. Μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι ή ο ασφαλιστικός φορέας τους, δύο φορές την ίδια εξέταση. Οι ασθενείς θα κάνουν δύο φορές την ίδια εξέταση!!! Αν είναι δυνατόν.

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Γυναικολογική κλινική: ένας επικουρικός γυναικολόγος. Οφθαλμολογική κλινική: ένας επικουρικός οφθαλμίατρος. Ουρολογική κλινική: ένας ουρολόγος. Δεν υπάρχει Νευρολόγος, ούτε Ψυχίατρος.

Οι βασικές κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου λειτουργούν με 3 ειδικούς ιατρούς, που σίγουρα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Μένουν ακάλυπτες ημέρες εφημεριών, σε ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα.

Μεγάλες ελλείψεις Νοσηλευτών σε όλες τις κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου. Από το 2015 δεν υπάρχει Νοσηλευτής στο ακτινολογικό εργαστήριο-αξονικό τομογράφο. Μεγάλες ελλείψεις Παραϊατρικού, Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού.

Ο Διοικητής μεγιστοποιεί τα προβλήματα των ελλείψεων προσωπικού με τις αλλοπρόσαλλες παρεμβάσεις που κάνει στα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα.

Ο Διοικητής είναι εκτός τόπου και χρόνου. Είναι επικίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία. Έπρεπε να απομακρυνθεί χθες. Στο κράτος Πολάκης το ήθος και ύφος του εν λόγω Διοικητή επιβραβεύεται.

Σαν ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΩ κάνει αιφνιδιαστικούς, άκομψους επιλεκτικούς ελέγχους στο παρουσιολόγιο γιατρών και νοσηλευτών.

Στοχοποιήθηκαν επιλεκτικά γιατροί, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες προσωπικού που υποφέρουν πραγματικά. Ο Διοικητής διαμορφώνει συνθήκες Νταχάου στο Νοσοκομείο.

Παρεμβαίνει στα ωράρια εργασίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου χωρίς να έχει προκύψει δυσλειτουργία, χωρίς καμία εισήγηση της Διευθύντριας του Εργαστηρίου.

Παρεμβαίνει σε Επιτροπές διαγωνισμών, Επιτροπές παραλαβής και ενστάσεων. Τροποποιεί τις τεχνικές προδιαγραφές κατά το δοκούν.

Διέλυσε την Διοικητική Υπηρεσία με τις ακατανόητες παρεμβάσεις του. Τέτοιοι Διοικητές είναι για κλάματα.

Επιβάλλεται για το καλό του Νοσοκομείου και των πολιτών που είναι χρήστες των υπηρεσιών που προσφέρει το Νοσοκομείο να απομακρυνθεί.

Ποιος θα το πράξει; Να δείτε ο κος Πολάκης θα του δώσει συγχαρητήρια στο facebook απόψε αργά το βράδυ!!!

Να χαίρονται το πλεόνασμα!!!

Κρίμα.»

Η απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών αναφέρει:

Με έκπληξη διάβασα το από 16/9/2017 Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ το οποίο τεχνηέντως διαστρεβλώνει την  πραγματικότητα αναφορικά με το Νοσοκομείο Φιλιατών. Καταλαβαίνω την αναγκαιότητα και την αγωνία τους να υπερασπιστούν την συνδικαλιστική τους δράση , άλλα θα μπορούσαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους  στο Νοσοκομείο (5/9/17) εκτός της ενημέρωσης που έλαβαν από τον Σύλλογο εργαζομένων , να ενημερωθούν και από την Διοίκηση και να διασταυρώσουν τις «δήθεν» αξιόπιστες πληροφορίες

Και επειδή στην έως τώρα πορεία μου ως Διοικητής του ΓΝΦ άλλα και γενικότερα  ως την έως τώρα επαγγελματική μου σταδιοδρομία ως στέλεχος επιχειρήσεων γνωρίζω ότι η αλήθεια πάντα λάμπει σας επισημαίνω τα ακόλουθα.

Που ήταν η ΠΟΕΔΗΝ τα προηγούμενα χρόνια όταν το Νοσοκομείο από το 2013 και μετά παρουσιάζει λογιστικό πλεόνασμα ( 1,6 εκ το 2013, 1,4εκ το 2014 έλλειμμα 0,1 εκ το 2015 λόγω διαγραφής των παγίων των ΚΥ και 1,1 εκ το 2016 );

Αλήθεια πότε η ΠΟΕΔΗΝ αντιμετώπισε θετικά την ένταξη της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου δυναμικότητας 65 κλινών που λειτουργεί από το  Δεκέμβριο του 2014 και  την ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου το 2015;

Γιατί η ΠΟΕΔΗΝ δεν χαιρέτησε  την έναρξη λειτουργίας του ΤΕΠ του Νοσοκομείου τον Δεκέμβριο του 2016;

Τώρα αναρωτιέται για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας , το οποίο για ενημέρωση σας  έχει παραληφθεί από το Νοσοκομείο Φιλιατών ( 5-5-2017) και βρίσκεται στην διαδικασία  παραλαβής του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (ΕΣΠΑ 2014 -2020 ) για να ξεκινήσει η λειτουργία του;

Πότε η ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε την αντικατάσταση σημαντικού μέρους του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Interreg  ( Ξενοδοχειακό, αναισθησιολογικό, αναπνευστήρες, καρδιογράφος , απινιδωτές  κ.λ.π.);

Ήξερε η ΠΟΕΔΗΝ ότι μέχρι το 2015 η Διοικητική υπηρεσία και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στεγαζόταν σε μεταλλικό κτήριο και από 1/1/2016 έχουν όλοι μεταφερθεί στην νέα ανακαινισμένη πτέρυγα του Νοσοκομείου;

Δεν ήξερε η ΠΟΕΔΗΝ ότι οι ασθενείς που χρήζουν αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο μας έχουν αυξηθεί από 20 το 2013 σε 44 το 2017 και τα μηχανήματα από 11 έχουν γίνει 14     και όλοι τους εξυπηρετούνται άψογα;

Γιατί η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και καλύπτει  ιατρούς που αυθαίρετα έδιναν οδηγίες  για πραγματοποίηση μιας αξονικής τομογραφίας εξωτερικών ασθενών όταν το τμήμα δεν πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση περισσότερες  από 6 αξονικές  τομογραφίες (τακτικά έκτακτα και εσωτερικοί ασθενείς );

Γιατί η ΠΟΕΔΗΝ δεν ζήτησε τα Δελτία  ελέγχου του υπερηχοτομογράφου  για να διαπιστώσει τη διαγνωστική του λειτουργία (επισυνάπτεται το Τεχνικό  Δελτίο).

Δεν προκαλεί έκπληξη στην ΠΟΕΔΗΝ  που στο Μικροβιολογικό τμήμα που έχει 24ωρη λειτουργία όλως περιέργως είχε οριστεί υπεύθυνος τμήματος χωρίς να προβλέπεται  από τον οργανισμό και να απαλλάσσεται από το κυκλικό ωράριο εις βάρος των άλλων συναδέλφων;

Όσο για την έλλειψη ιατρών , επισημαίνουμε στην ΠΟΕΔΗΝ  ότι σε σύνολο 40 ιατρών που προβλέπονται στον Οργανισμό του Νοσοκομείου υπηρετούν 39 ιατροί και επιπλέον 5 επικουρικοί ιατροί με τριετή θητεία.

Κλείνοντας , θα θέλαμε στην επόμενη επίσκεψη σας να σας ενημερώσουμε για όλα τα θέματα του Νοσοκομείου μας  ώστε να έχετε πλήρη γνώση για την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλα τα στελέχη για ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας από το μοναδικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα της περιοχής . Είναι πραγματικά λυπηρό, να προσπαθείτε να απαξιώσετε το Νοσοκομείο Φιλιατών που στηρίζει τους κατοίκους της ακριτικής Θεσπρωτίας, δέχεται ασθενείς από γειτονικές χώρες και περιθάλπει και τους επισκέπτες κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.»

πηγή: “H Θεσπρωτική”