ΤΕΙ Ηπείρου: Τελικά το… «ανοσιούργημα» εδρεύει στην Πρέβεζα

«Ανοσιούργημα», «όνειδος του ΤΕΙ Ηπείρου» και «Τμήμα που κοροϊδεύει τους φοιτητές» είχαν χαρακτηρίσει στο παρελθόν οι ιθύνοντες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου της Πρέβεζας, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Ηγουμενίτσα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους τότε, για το γεγονός, ότι η έδρα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην οποία υπάγονται και τα δύο Τμήματα, έχει έδρα την Ηγουμενίτσα.

Δυστυχώς, το… σύμπαν συνηθίζει να εκδικείται! Έτσι λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες που αποδεικνύουν ότι τελικώς το Τμήμα που… «κοροϊδεύει τους φοιτητές» έχει την έδρα του στην Πρέβεζα. Και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη, από τα χείλη του παραιτηθέντος πλέον, Προέδρου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονοομικής Μιχάλη Διακομιχάλη, ο οποίος έχει βγει στη… γύρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απευθυνόμενος στους φοιτητές του Τμήματος, ρωτά αν και με ποια συχνότητα, γίνονταν μαθήματα στο Τμήμα του οποίου προΐστατο και αν και πότε εμφανίζονταν οι καθηγητές στο Τμήμα!

Μάλιστα, ο κ. Διακομιχάλης, αναφέρει ότι ως Πρόεδρος του Τμήματος ζήτησε και δεν πήρε (!!!) παρουσιολόγια και καταστάσεις σπουδαστών ανά τμήμα μαθημάτων και αναγνωρίζει την προσωπική του ευθύνη για τον κατήφορο του Τμήματος της Πρέβεζας για αυτό και παραιτείται.

Άλλωστε το γεγονός ότι κάτι πάει στραβά στο Τμήμα της Πρέβεζας, έγινε εμφανές τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς στην έναρξη του εαρινού εξαμήνου, το Τμήμα ετέθη σε αναστολή λειτουργίας, καθώς το πρόγραμμα διδασκαλίας που είχε παρουσιαστεί ήταν πλαστό: Οι καθηγητές εμφάνιζαν ώρες διδασκαλίας σε… ανύπαρκτα τμήματα μαθημάτων, απλά και μόνο για να φαίνεται πως συμπληρώνεται το ωράριο τους και να μην… αναγκαστούν να μετακινηθούν μια φορά την εβδομάδα στην Ηγουμενίτσα, ώστε να καλύψουν ανάγκες διδασκαλίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το ίδιο χρονικό διάστημα, ξαναξεκίνησε στην Πρέβεζα η συζήτηση για μεταφορά της έδρας της Σχολής από την Ηγουμενίτσα στην Πρέβεζα, καθώς «η Πρέβεζα έχει 16 καθηγητές (σ.σ. κάποιο εκ των οποίων όπως αποκαλύπτεται δεν… εμφανίζονται να διδαάξουν) ενώ η Ηγουμενίτσα μόλις 6!

Σε όλη αυτή τη διαδικασία και τους έξι – τουλάχιστον – μήνες που μεσολάβησαν, τόσο ο κ. Διακομιχάλης ως Πρόεδρος του Τμήματος της Πρέβεζας, όσο και η Κοσμήτορας της Σχολής – η οποία μαθαίνουμε ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται υπ’ ατμόν καθώς έχει ζητήσει και ολοκληρώνεται η διαδικασία μετάθεσής της σε τμήμα της Άρτας, όσο και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, ο οποίος έχει εκλογές να αντιμετωπίσει τον Οκτώβριο, δεν… κατάφεραν να βρούνε τον τρόπο να… πείσουν τους καθηγητές να διδάξουν, με αποτέλεσμα την παραίτηση του κ. Διακομιχάλη και τη δημόσια πλέον… διαπόμπευση, από πλευράς του, του Τμήματος.

Μάλιστα ο κ. Διακομιχάλης, συνεχίζει τις ανακοινώσεις του μέσω των κοινωνικών δικτύων, αφήνοντας αιχμές κατά πάντων. Σε ανάρτησή του την Πέμπτη το πρωί αναφέρει:

«ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
Ο ΕΤΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΑΛΕΙΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!!!

ΟΣΟΙ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΩ, ΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ!!!»

Είναι σαφές, ότι η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου, με τη μέχρι σήμερα σιωπή της, έχει επιλέξει την… ανοχή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, στα όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα. Η ανοχή αυτή έχει βέβαια ως αποτέλεσμα και τη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας της Ηγουμενίτσας, καθώς μέχρι και το προηγούμενο εξάμηνο, το Τμήμα είχε ανάγκη τη συνδρομή καθηγητών της Πρέβεζας για να παράσχει το πλήρες πρόγραμμα σπουδών.

Την ίδια στιγμή, μάλλον παρακωλύει την ανάπτυξη του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα καθώς δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής στην ανάθεση των εργασιών για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των υπόλοιπών 48 δωματίων του πρώην «Ξενία», ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των φοιτητών, αν και όπως μαθαίνουμε, το σχετικό κονδύλιο έχει ήδη εγκριθεί.

Λεπτομέρεια: Στο δυναμικό του Τμήματος αυτού της Πρέβεζας, ανήκει και ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΙ, καθηγητής Γρηγόρης Γκίκας, ο οποίος, ως γνωστόν λόγω των… απόψεων που είχε δημοσίως εκφράσει για κλείσιμο του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα, έχει χαρακτηριστεί ως «persona non grata» από Φορείς της πόλης…

πηγή: “H Θεσπρωτική”