Μέσω Ηγουμενίτσας, θα έρθει ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης

Ο πρώτος συρμός (που περιλαμβάνει 4 βαγόνια) θα φορτωθεί σε πλοίο το οποίο θα τον φέρει μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Από εκεί θα τον παραλάβουν δύο τράκτορες 30 μέτρων ο καθένας και θα τον οδηγήσουν στην Θεσσαλονίκη, στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Η επικρατέστερη ημερομηνία άφιξης είναι η 16η Μαϊου, χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει.

Φωτογραφίες από τον πρώτο συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης ανήρτησε στο facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος: ” Αυτός είναι ο πρώτος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης. Φορτώνεται στο εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία και ξεκινά το ταξίδι για την Ελλάδα!, έγραψε στο facebook ο κ. Μυλόπουλος δημοσιεύοντας και τις φωτογραφίες από τον συρμό.

Ο συρμός φορτώθηκε από το εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία και θα πάει στο Μπρίντεζι, όπου θα φορτωθεί σε πλοίο κι από εκεί θα φτάσει Ηγουμενίτσα. Στην Ελλάδα θα φορτωθεί σε δυο νταλίκες για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και να τοποθετηθεί στο αμαξοστάσιο, που είναι έτοιμο να τον υποδεχτεί.
Στο επόμενο διάστημα θα έρχονται σταδιακά και οι 18 συρμοί, ώστε να είναι εδώ στο τέλος του 2020, όταν θα αρχίσει η λειτουργία του Μετρό