Ψάχνει καταλύματα για τις Harley το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση – πρόσκληση προς τις  Επιχειρήσεις διαμονής (Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Κάμπινγκ) του Νομού Θεσπρωτίας έστειλε το Επιμελητήριο. Σε αυτή τους καλεί να συμβάλλουν στην φιλοξενία της αποστολής της Λέσχης HARLEY DAVIDSON CLUB HELLAS η οποία θέλει να διοργανώσει στο νομό του SUPER RALLY 2021 του FEDERATION EUROPE.

Σε αυτή καλεί τα μέλη της να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα των μονάδων τους γιατί αν δεν βρεθεί ο απαραίτητος αριθμών κλινών η εκδήλωση δε θα γίνει στην Ηγουμενίτσα.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και Συνεργάτες του Τουριστικού τομέα

Όπως έχετε ενημερωθεί, στις 22 Απριλίου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, η Λέσχη HARLEY DAVIDSON CLUB HELLAS μας γνωστοποίησε την πρόθεση διοργάνωσης του SUPER RALLY 2021 του FEDERATION EUROPE στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον νομό μας, στις 20-23/05/2021.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας έθεσε άμεσα υπό την αιγίδα του την υλοποίηση της εκδήλωσης αναλαμβάνοντας να υποστηρίξει τους διοργανωτές της, στις επαφές τους με την τοπική επιχειρηματικότητα, τόσο για την διασφάλιση της βέλτιστης διοργάνωσης όσο και την δυναμική διεκδίκηση για την υλοποίηση της δράσης στην Θεσπρωτία.

Επειδή όμως οι προθέσεις και οι Αιγίδες δεν διασφαλίζουν την υλοποίηση δράσεων, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι αν δεν εξευρεθεί ικανός διαθέσιμος αριθμός καταλυμάτων και κλινών στην περιοχή μας (και σε απόσταση έως 40 χλμ το μέγιστο από την Ηγουμενίτσα) τότε η εκδήλωση αυτή ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί στην Θεσπρωτία!!!

Τα προαπαιτούμενα και οι γενικές κατευθύνσεις της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (FEDERATION EUROPE), που ανέθεσε το έργο αυτό στην Ελληνική Λέσχη, συνοψίζονται στα κατωτέρω:

Η δράση αναμένεται να προσελκύσει άνω των 7.000 επισκεπτών.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, αναλόγως της προετοιμασίας και την κατάλληλης προβολής του event στις Ευρωπαϊκές Χώρες. 

Ο Νομός μας θα πρέπει να διαθέτει ικανό αριθμό δωματίων και κλινών προκειμένου να φιλοξενήσει ικανοποιητικά τους συμμετέχοντες.

Ο αριθμός των 7.000 κλινών (βάσει στοιχείων ΕΟΤ έτους 2017) που διαθέτει ο νομός μας, κρίνεται επαρκής από τους οργανωτές.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση, είναι η εκχώρηση σχεδόν του συνόλου των δωματίων στην οργανωτική επιτροπή του event την περίοδο από 19 έως 24/05 (συν πλην μια ημέρα) καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα; μπορεί να εξυπηρετηθεί το event με ορατό τον κίνδυνο μεταφοράς του σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Η διαχείριση των κλινών για την φιλοξενία των επισκεπτών θα πραγματοποιηθεί μέσω κεντρικής διαχείρισης του FEDERATION EUROPE.

Μέχρι 31 Μαΐου 2019, θα πρέπει το κάθε ενδιαφερόμενο κατάλυμα (οποιασδήποτε μορφής) να ενημερώσει εγγράφως ότι:

Ενδιαφέρεται να συνεργασθεί και να εκμισθώσει τα δωμάτιά του, αποδεχόμενο την κεντρική διαχείριση του FEDERATION EUROPE

Αποδέχεται τον επιτόπιο έλεγχο της Οργανωτικής Επιτροπής για την εξέταση των προσφερόμενων δωματίων

Τον αριθμό των δωματίων που διαθέτει και των αριθμό των κλινών

Την προσφερόμενη τιμή (εφόσον είναι εφικτό) για κάθε τύπο δωματίου, με ή χωρίς πρωινό (ανάλογα με τη πολιτική του καταλύματος).

Συνιστούμε να προσφερθούν λογικές τιμές, αναλόγως της ποιότητας του καταλύματος και της περιόδου, ώστε να μην δημιουργηθεί άσχημη εντύπωση για το τουριστικό προϊόν μας, δεδομένου ότι πλέον όλα μπορούν να ελεγχθούν μέσω διαδικτύου.

Παρακαλούμε όλους τους επαγγελματίες διαμονής του Νομού μας, να ανταποκριθούν άμεσα στην ανωτέρω πρόσκληση συνεργασίας, αντιλαμβανόμενοι  αφενός το άμεσο όφελος για όλη την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσπρωτίας, σε όλες τις μέρες της διοργάνωσης,  αλλά και το έμμεσο όφελος που αφορά την προβολή του Νομού μας από χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες, οι οποίοι προσδοκούμε να έρθουν ξανά και ξανά.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι

Οι φορείς του τόπου μας έχουν ήδη δηλώσει την υποστήριξή τους και την πρόθεση φιλοξενίας του event στην Θεσπρωτία.

Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η διοργάνωση για το Νομό μας και όπως αντιλαμβάνεσθε η ανάληψή της εξαρτάται πλέον από εσάς.

Ελπίζουμε στην πολύτιμη συνεργασίας σας.