Μαθητές από την Κύπρο στα Γιάννενα

Μαθητές και καθηγητές του Επεήτειου Λυκείου, Αγρού Λεμεσού, υποδέχθηκε σήμερα στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία της πόλης.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα Γιάννινα είναι ταυτισμένη με την έννοια της ευεργεσίας και αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά των Ηπειρωτών εθνικών ευεργετών.

Συνάμα ο κ. Φίλιος αναφέρθηκε στις σημερινές δυνατότητες της πόλης κάνοντας ειδική αναφορά στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, το οποίο έλκει πολλούς Κύπριους φοιτητές.

«Το Πανεπιστήμιο αποτελεί ζωντανό κομμάτι της πόλης. Έχει άριστες εγκαταστάσεις και ένα ισχυρό επιστημονικό δυναμικό, στοιχεία που το κατατάσσουν στα καλύτερα της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Εκ μέρους του Λυκείου, οι καθηγητές ευχαρίστησαν το δήμαρχο για την ενημέρωση και τη φιλοξενία, σημειώνοντας πως τα Γιάννινα και το Πανεπιστήμιο της πόλης, περιλαμβάνονται στις πιο αγαπημένες επιλογές των υποψηφίων για εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.