Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από τον νέο ιδιοκτήτη της Δωδώνης καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

syriza0Με ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά, θίγουν το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από τον νέο ιδιοκτήτη της Δωδώνης.

Τα φαινόμενα που παρατηρούνται με τη μη καταβολή των οφειλομένων στους παραγωγούς γάλακτος από την αρχή του έτους, με τους παραγωγούς να συνεχίζουν να παραδίδουν γάλα καθημερινά, όπως κάνανε τόσα χρόνια προκαλούν οξύτατα προβλήματα επιβίωσης στους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.

Οι νέοι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν με παλιές πρακτικές  την  διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας – πρότυπο για την Ήπειρο, δείχνοντας την “ανάπτυξη” που έχουν στο μυαλό τους· με απλήρωτη την παραγωγική βάση και ομήρους τους χιλιάδες μικρούς παραγωγούς, σε μια συγκυρία που κάθε μεροκάματο μετράει. Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για αυτά, ή θεωρεί ότι εκπληρώθηκε ο ρόλος της με το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας;

Επειδή η νέα ιδιοκτησία μπαίνει στον τρίτο μήνα μη-πληρωμής των δεδουλευμένων και ξεκινάει με κοροϊδία και μισόλογα την επαφή με τους παραγωγούς, διαταράσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης χρόνων.

Επειδή η κυβέρνηση που πρωτοστάτησε στο ξεπούλημα της Δωδώνης στους πειρατές φαίνεται να έχει αφωνία για τις πρακτικές αυτές των “επενδυτών”, σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο που επέβαλε την ιδιωτικοποίηση.

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

  1. 1)            Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία για την εξασφάλιση της πληρωμής των δεδουλευμένων και τον σεβασμό των παραγωγών;
  2. 2)            Τι ακριβώς έχει συμβεί με τη εκκαθάριση – ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες;