Μούγκα… στη… στρούγκα!

STROYGKAΝα μη χύσουν την καρδάρα με το γάλα, καλούνται οι Ηπειρώτες βουλευτές, αφού στην προσεχή ψηφοφορία για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, θα πρέπει και οι έντεκα να αποφασίσουν τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν:

Της Ηπείρου, της κατ’ εξοχήν κτηνοτροφικής περιοχής δηλαδή ή τα στενά κομματικά συμφέροντα και την εντός κόμματος και κυβέρνησης προσωπική τους επιβίωση;;;

Η συμφωνία με την τρόϊκα για το φρέσκο γάλα με διάρκεια ζωής… έντεκα ημερών (!!!) αποτελεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις των κτηνοτρόφων αλλά και την κοινή λογική εγκληματική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελληνικής κτηνοτροφίας και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μεγαλοβιομηχανιών και πολυεθνικών της Βόρειας Ευρώπης. Είναι αυτές που μπορούν να αδειάζουν στην Ελλάδα τις λίμνες γάλακτος που περισσεύουν….

Ακόμα και στον πιο καλόπιστο καθίσταται σαφές ότι το έλλειμμα των 300 και πλέον δις ευρώ στην ελληνική οικονομία δεν προήλθε επειδή το φρέσκο γάλα είχε διάρκεια ζωής πέντε ημερών, αλλά επειδή οι εδώ και δεκαετίες κυβερνώντες κατασπατάλησαν και κατέκλεψαν το ελληνικό δημόσιο.

Συνεπώς καμία στρέβλωση της ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται να διορθωθεί επειδή θα καθοριστούν σε έντεκα οι ημέρες που το… μπαγιάτικο και ξινισμένο γάλα θα χαρακτηρίζεται φρέσκο… όπως επιτάσσει η καλοπληρωμένη με 900 χιλιάδες ευρώ έκθεση του ΟΟΣΑ, ακόμα πιο καλοπληρωμένη σαφώς από τα διάφορα καρτέλ του γάλακτος σε πανευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.

Οι έντεκα λοιπόν, κυβερνητικοί και μη βουλευτές της Ηπείρου, θα πρέπει να αναλογιστούν καλά αυτή τη φορά με ποιούς θα πάνε και ποιούς θα αφήσουν. Να θυμηθούν ότι εξελέγησαν με την ψήφο των Ηπειρωτών για να υπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου τους και όχι της… μικρής Ολλανδέζας. Να αναλογιστούν, ότι δεν υπάρχει ούτε μία οικογένεια στην Ήπειρο που ένα μέλος της να μην ασχολείται με την κτηνοτροφία…

Να καταλάβουν ότι οι δικαιολογίες “αν δεν το ψηφίζαμε δεν θα παίρναμε τη δόση μας” θυμίζουν περισσότερο ναρκομανείς και ούτε στο ελάχιστο δεν συνιστούν σοβαρή πολιτική επιχειρηματολογία…

Δεν πρόκειται να σωθεί η Ελλάδα αν το γάλα έχει… απεριόριστη διάρκεια ζωής! Αντίθετα, θα καταστραφεί η ραχοκοκαλιά της, η Ελληνική κτηνοτροφία!

Οι Ηπειρώτες μέχρι σήμερα περιμένουν τις δημόσιες ανακοινώσεις των βουλευτών τους!

Αντ’ αυτών εκείνοι… προτίμησαν τη… μούγκα στη στρούγγα! Πρέπει όμως να θυμηθούν ότι “πρόβατο που φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος”. Και αυτή τη φορά το μαντρί δεν είναι η όποια κομματική πειθαρχία αλλά η Ήπειρος και οι Ηπειρώτες… που έχουν και γκλίτσες για να τους καρτερέσουν!