231 κιλά χασίς στα χέρια της Αστυνομίας

EPIXEIRHSH 23 3 14Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του οδηγού και του συνοδηγού που εγκατέλειψαν το έμφορτο με χασίς ΙΧ αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός.

Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση. Πρόκειται για 51χρονο ημεδαπό ο οποίος είχε δηλώσει ψευδώς την κλοπή του αυτοκινήτου στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου.

Από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο 12ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία στη θέα των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -214- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -231.650- γραμμαρίων και έξι τσιγαριλίκια κάνναβης, βάρους (7,7) γραμμαρίων.

Λίγη ώρα αργότερα, στη διασταύρωση της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί δράστες, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, προκειμένου να καθορίζουν το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Επίσης, συνελήφθη και ο 51χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του οχήματος, που βρέθηκε φορτωμένο με ναρκωτικά, καθώς προέκυψε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, δηλώνοντας παράλληλα ψευδώς την κλοπή του αυτοκινήτου στο Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.

Τα δύο οχήματα καθώς και οκτώ κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.