Μύνημα ΣΥΡΙΖΑ από Φιλιάτες; ”αισιοδοξία, υπευθυνότητα και συνέπεια”

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 22/1 η προεκλογική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Φιλιατών με κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Φιλιατών.

Νωρίτερα πλήθος κόσμου από τους Φιλιάτες και τις γύρω κοινότητες επισκέφτηκαν το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ για ανταλλαγή απόψεων και ευχών και για προμήθεια εκλογικού υλικού, ροή που από φίλους του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίστηκε «ενδεικτική για την αισιοδοξία που επικρατεί στη τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το κλίμα νίκης που διαμορφώνεται στις συνειδήσεις των ψηφοφόρων του».

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και με το κόσμο να συρρέει καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών από τον συντονιστή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών κ.Δημήτρη Τσότση, ο οποίος επεσήμανε πως «είναι η ώρα να δώσουμε τέλος στην αβεβαιότητα! Να δώσουμε τέλος στους κινδύνους που μας επιβάλλουν με το πιστόλι στον κρόταφο! Να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω στον τόπο τους, δίνοντάς τους την ελπίδα και τη σιγουριά του αύριο».

Ακολούθησε χαιρετισμός από τους υποψηφίους.

Ο Μάριος Κάτσης, με νεανικό ενθουσιασμό και ανατρεπτικό πνεύμα σημείωσε πως «μετά από τόσες απόπειρες να μας σώσουν αυτοί που μας χρεωκόπησαν, μας απειλούν από τα κανάλια της διαπλοκής ότι αν δεν είναι οι ίδιοι στις καρέκλες της εξουσίας θα καταστραφούμε!», ενώ αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα, στηλίτευσε το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, την εξοντωτική φορολόγηση των Μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ενώ σημείωσε πως μείζονος σημασίας είναι η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στον Καλαμά, ο σχεδιασμός για τον αναδασμό στον Κάμπο της Ελαίας και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής και η σύνδεσή τους με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.  

Στη συνέχεια ο Γιώργος Οικονόμου με ένα χειμαρρώδη λόγο και δεινή ρητορεία, αναφέρθηκε στο πρόβλημα του μαρασμού της επαρχίας Φιλιατώνκαι της μετανάστευσης, στο επιχειρούμενο να κατασκευαστεί φράγμα στη Μπολιάνα,  την ανάγκη ενίσχυσης του Τάγματος στους Φιλιάτες και της συνοριοφυλακής.

Ο Παύλος Παπαρούνας, με σοβαρό και στιβαρό ύφος, αναφέρθηκε στην αποψίλωση των Φιλιατών από υπηρεσίες και υποκαταστήματα όπως το ΙΚΑ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΔΟΥ και στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ρόλου της ΤΑ και εγκατάλειψη που οδηγεί στην απομόνωση της περιοχής.

Τέλος η Αστυρόπη Τσακίρη με την γυναικεία ευαισθησία της,  επεσήμανε πως «5 χρόνια τώρα η ασκούμενη πολιτική από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ρήμαξαν τη ζωή μας, με φτώχεια, μνημόνια, ανεργία, εκμετάλλευση και χαράτσια. Η ψήφος μας την Κυριακή είναι το όπλο μας για την ελπίδα μας και την αξιοπρέπειά μας.»

Μετά την εκδήλωση οι υποψήφιοι βουλευτές περιόδευσαν στους Φιλιάτες και συζήτησαν με τους πολίτες.

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας θα γίνει αύριο 23/1 και ώρα 20:00 στο «Πάνθεον», στην Ηγουμενίτσα με κεντρική ομιλήτρια την Άννα Φιλίνη.