ΟΛΗΓ – Δήμος Ηγουμενίτσας: Προς υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Προς υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας οδεύουν ο – ιδιωτικοποιημένος πλέον ΟΛΗΓ – και ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Η σχετική ανακοίνωση ήρθε με δημόσια ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηγουμενίτσας, κ. Σωτηρίου Γιάκη, ο οποίος πραγματοποίησε τη Δευτέρα προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλου της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Αθανάσιο Πορφύρη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιάκης “Αναπτύχθηκαν θέματα που άπτονται της Συνεργασίας και της Σύμπραξης -όπως για παράδειγμα η Κρουαζιέρα- του Δήμου με την Εταιρεία”, ενώ “η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργατικού πνεύματος”.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας δηλώνει “συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι σύντομα ένα καλό Μνημόνιο Συνεργασίας θα επισφραγίσει τον εποικοδομητικό διάλογο που έχει ήδη ξεκινήσει, με προβλεπόμενες δράσεις, που θα λειτουργούν επ’ ωφελεία της πόλης, του Δήμου και του κοινωνικού συνόλου”.

Μάλιστα, ο κ. Γιάκης, τοποθετείται δημόσια, σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για τις ενέργειες και τις επιλογές της διοίκησης της ΟΛΗΓ ΑΕ, χαρακτηρίζοντας φωνές σαν αυτή του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούληκορώνες άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος και τροχιοδεικτικές αντιπαλότητας μόνον να δυναμιτίζουν μπορούν, το επιδιωκόμενο κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης, στα πλαίσια της καλής γειτονίας”.

Από όλα τα παραπάνω, συνάγεται ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας, δια του -της απολύτου εμπιστοσύνης και προσωπικής επιλογής του Δημάρχου κ. Νταή – Γενικού Γραμματέα του, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Οργανισμό Λιμένος για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, προφανώς σε νέες βάσεις, σε σχέση με αυτό που είχε υπογραφεί στο παρελθόν μεταξύ των δύο Φορέων, επί Δημαρχίας Ι. Λώλου.