Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών

perifereia

perifereiaΟλοκληρώθηκε ο κύκλος των σεμιναρίων πρώτων βοηθειών σε επαγγελματίες οδηγούς (λεωφορείων και ταξί) και σε κυνηγούς, που υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συνεργασία των τομέων Υγείας και Μεταφορών – Επικοινωνιών.

Το τελευταίο σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε με ικανοποιητική συμμετοχή την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στην Πρέβεζα, ενώ είχαν προηγηθεί αντίστοιχα  στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων πρώτων βοηθειών ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Καραμπίνας ευχαρίστησε για τη συνεργασία το ΕΚΑΒ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και την ΕΜΑΚ, την 5η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, το ΓΕΩΤΕΕ/τμ. Ηπείρου,  τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ι. Νικόπουλο, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Ι. Καραμπίνας, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι «η ανταπόκριση που είχαν τα σεμινάρια στους επαγγελματίες οδηγούς και τους κυνηγούς, δικαίωσε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας.  Οι γνώσεις που απέκτησαν οι οδηγοί και οι κυνηγοί, που παρακολούθησαν τα σεμινάρια, μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμες σε διάφορα συμβάντα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση είναι μια συνεχής διαδικασία για αυτό και η Περιφέρεια θα συνεχίσει και στο μέλλον τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό και ιδίως συμπολιτών μας, που εργάζονται σε υπηρεσίες και φορείς που έχουν στόχο την προστασία των πολιτών. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση δεύτερου κύκλου σεμιναρίων πρώτων βοηθειών έχουν ήδη επιδείξει πολλοί από τους οδηγούς που παρακολούθησαν ήδη τα πρώτα σεμινάρια, καθώς και άλλες κοινωνικές ομάδες.