Ομολόγησαν οι ανήλικοι το βασανισμό του σκύλου, έρευνα σε έντεκα σπίτια από την Αστυνομία, βρέθηκαν και όπλα…

ASTYN ROMAΈντεκα σπίτια, όπου διαμένουν ρομά, ερεύνησαν αστυνομικές δυνάμεις των Ιωαννίνων και της Άρτας, με αφορμή τη σύλληψη των τριών ανήλικων που κατηγορούνται για το βασανισμό του σκύλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σε ένα από τα σπίτια αυτά, οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερις καραμπίνες, οι οποίες δεν συνοδεύονται από τις άδειες κατοχής και χρήσης.

Έτσι εξετάζουν σοβαρά την πιθανότητα να είναι κλεμμένες και ερευνούν με προσοχή την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ οι τρεις ανήλικοι Ρομά, που περιέλουσαν τον σκύλο με πετρέλαιο, του έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια ανήρτησαν το βιντεοσκοπημένο υλικό στο Facebook ομολόγησαν την πράξη τους.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι περιέγραψαν με λεπτομέρειες το συμβάν, όπως και τον ρόλο που είχε αναλάβει ο καθένας απ’ αυτούς.

Φαίνεται δηλαδή ότι ο βασανισμός του σκύλου είχε οργανωθεί καλά, καθώς άλλος είχε αναλάβει να φέρει το πετρέλαιο, άλλος να βάλει τη φωτιά κι άλλος να βιντεοσκοπήσει την ενέργεια και να την αναρτήσει στη σελίδα του κοινωνικού δικτύου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου είχε προχωρήσει σε μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση, γνωρίζοντας πια τα στοιχεία των βασανιστών. Μάλιστα από τα Γιάννινα, μετακινήθηκαν νωρίς το πρωί στην Άρτα, αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και δυνάμεις της ΟΠΚΕ.

Για την ταυτοποίηση των δραστών προηγήθηκαν προκαταρκτικές ενέργειες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ενημέρωσε σχετικά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης. Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τέταρτου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

πηγή: epiruspost.gr