Οριστική διάσταση απόψεων Δήμου Ηγουμενίτσας – ΕΥΔΕ ΜΕΔΕ για τη Γωνιά

gonia2

gonia2Στην κατασκευή τρανσέρας, δηλαδή νταμαριού στη “Γωνιά”, παρά την αντίθετη γνώμη του Δήμου Ηγουμενίτσας, εμμένει η ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ, όπως φάνηκε σε συνάντηση που είχε χθες Τετάρτη ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Π. Χριστοδουλόπουλο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, η ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ επιμένει ότι η ανάδοχος εταιρεία της Γ’ φάσης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η βελτίωση της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας στη θέση Γωνιά, σε σημείο δηλαδή που δεν έχει καμιά λειτουργική σύνδεση με το Λιμάνι, έχει όλες τις κατα νόμο αδειοδοτήσεις και οφείλε να προσχωρήσει το έργο σύμφωνα με τη μελέτη, βάση της οποίας δημοπρατήθηκε.

Μάλιστα ο κ. Χριστοδουλόπουλος, επεσήμανε ότι σε αυτή τη φάση, η οποιαδήποτε τροποποίηση της μελέτης και άρα και του φυσικού αντικειμένου του έργου θα οδηγούσε σε απένταξη από την Κοινοτική Χρηματοδότηση. Τόνισε δε, πως το έργο ήδη βρίσκεται εκτός χρονοδιαγράμματος και περιόδου επιλεξιμότητας και η όποια χρονική καθυστέρηση, όπως αυτή που προκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, αρνούμενο να δώσει άδεια διακοπής της κυκλοφορίας για 3,5 μήνες όπως ζητούσε η ανάδοχος εταιρεία, μπορεί να οδηγήσει σε απένταξη.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας επέμεινε στην άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η κατασκευή και δεύτερης τρανσέρας στη Γωνιά (αφού η πρώτη, έμεινε εκεί, ανοιχτή πληγή από την Α’ φάση του Λιμανιού) είναι ανεπίτρεπτη και αποτελεί περιβαλλοντική καταστροφή.
Κατέθεσε δε, τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις οποίες εκφράζεται η αντίθετη γνώμη του σώματος για την βελτίωση της Εθνικής Οδού με τη μέθοδο αυτή, εξασφαλίζεται δε, δανειοθάλαμος αδρανών υλικών για τις ανάγκες κατασκευής του Λιμανιού στη θέση “Μύλοι” της Αγίας Μαρίνας, σε περιοχή πλησίον της Εγνατίας Οδού και του Λιμανιού… μη ορατή όμως.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, όπως μας ενημέρωσε θα επιδιώξει πλέον την λύση του ζητήματος μέσω της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών.