Πάργα: 53 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

laikisysrosi

laikisysrosiΜε εκ των υστέρων απόφαση, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας, σε έκτακτη συνεδρίασε του σώματος την Τετάρτη το μεσημέρι, αποφάσισε το κλείσιμο τριών (!!!) παιδικών σταθμών του Δήμου Πάργας και όχι μόνο της Αγιάς, που ήδη είχε κλείσει από τη Δευτέρα!

Πρόκειται και για τους παιδικούς σταθμούς Καναλακίου και Ανθούσας, για τους οποίους ο Δήμαρχος ορθά – κοφτά ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσουν στο… λουκέτο την Αγιά, αφού ούτε “λεφτά υπάρχουν”, ούτε προσωπικό για να τους λειτουργήσει.

Με τον τρόπο αυτό 53 συνολικά παιδιά (16 στην Αγιά, 20 στο Καναλάκι και 17 στην Ανθούσα) προνηπιακής ηλικίας μένουν στη μέση της χρονιάς στο… σπίτι φέρνοντας σε απόγνωση και τους εργαζόμενους γονείς τους που καλούνται να εφεύρουν τον τρόπο να συμβιβάσουν την εργασιακή τους ζωή με τα… καπρίτσια της Δημοτικής Αρχής Πάργας, ενώ ταυτόχρονα πέρα από το γεγονός ότι οι γονείς θα πρέπει πλέον να μεταφέρουν τα νήπια στους δύο εναπομείναντες παιδικούς σταθμούς στην Πάργα ή στο Κανελάκι, λόγω έλλειψης αιθουσών και προσωπικού, είναι σαφές ότι δεν θα γίνουν όλα δεκτά.

Εντονότερες οι αντιδράσεις στην Αγιά, όπου ο παιδικός σταθμός είχε επιπλέον προς εγγραφή 8 παιδιά, ενώ στεγάζεται σε δημόσιο κτήριο και είχε μόνιμη βρεφονηπιοκόμο.

Την οποία ο Δήμαρχος, όπως ανακοίνωσε, προτίθεται να μεταφέρει αλλού.

Ταυτόχρονα μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται και στο Καναλάκι, όπου ο Δήμος έκλεισε τον ένα από τους 2 παιδικούς σταθμούς, στοιβάζοντας 40 πλέον παιδιά σε ένα κτήριο με 2 μόλις αίθουσες και μιά παιδαγωγό.

Οι κάτοικοι και οι γονείς που προχθές κατέλαβαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας το Δημαρχείο, σε συνέλευσή τους αναμένεται να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

πηγή: epiruspost.gr