Ο Γ. Κάτσινος στην Αθήνα

 

2011-02-01 20:48:34

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή είχε σήμερα το πρωί ο Δημάρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων μεταναστών που συγκεντρώνονται στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

 

Στη συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις και με την Υφυπουργό Εργασίας κα Άννα Νταλάρα, υπέυθυνη της μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας. Ο κ. Κάτσινος ζήτησε από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης να ενσκύψουν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ηγουμενίτσα, να βρεθεί λύση για το πρόβλημα της παραμονής των μεταναστών στα όρια του λιμανιού, εφαρμογή προγραμμάτων υγείας ώστε να προστατευθεί η υγεία τόσο των ιδίων των μεταναστών όσο και του τοπικού πληθυσμού, αλλά και τρόπους ώστε να καλλιεργηθεί αίσθημα ασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους της πόλης.

 

Ο κ. Κάτσινος είχε επίσης συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών για υπηρεσιακά θέματα και στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας για θέματα που αφορού σε κοινωνικά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος.