Πέρδικα: Και νέες αντιδράσεις για το φυσικό αέριο

Ένταση, επικρατεί το τελευταίο διήμερο και πάλι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, με αφορμή τη διέλευση του Ελληνοϊταλικού Αγωγού Φυσικού Αερίου και την παρουσία στην περιοχή συνεργείων της ΔΕΠΑ. 
Την Τρίτη έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή “Πραπαμάλι” γεωτρύπανο το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει διερευνητικές δειγματοληψίες.

Ομάδα περίπου 30 κατοίκων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Σπ. Ζωγράφο και τον Αντιδημάρχο κ. Π. Κώστα, εμπόδισαν την προσέγγιση στην περιοχή, και απαίτησαν την απομάκρυνση του συνεργείου, το οποίο και αποχώρησε παρά το γεγονός ότι συνοδεύονταν από εικοσαμελή περίπου αστυνομική δύναμη.
Χθες Τετάρτη το συνεργείο της ΔΕΠΑ επανήλθε, αυτή τη φορά με συνοδεία – πέραν της αστυνομικής δύναμης- και εισαγγελέα, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι το μπλόκο των κατοίκων θα πρέπει να αποσυρθεί και να επιτρέψει την πρόσβαση του γεωτρύπανου στην υπό διερεύνηση περιοχή.
Οι αιρετοί και οι πολίτες της Πέρδικας, μετά από διαπραγματεύσεις αποχώρησαν. Τη διαμαρτυρία τους μετέφεραν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κίνηση ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει παλαιότερα ταχθεί κατά της διέλευσης του αγωγού από την παράκτια τουριστική ζώνη.

Οι εκπρόσωποι της Πέρδικας ερμηνεύουν ότι η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου έχει ως συνέπεια να μην επιτρέπεται ούτε η διενέργεια μελετών, ούτε γενικότερα η παρουσία της ΔΕΠΑ στην περιοχή.