ΠΑΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

2011-01-24 20:56:08

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενοι – ες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος επιβεβαιώνουν με τρόπο απόλυτο την ορθότητα της παρέμβασης των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, που με κοινή τους ανακοίνωση καλούν σε Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία στις 10 Φλεβάρη, ως απαρχή ενός νέου κύκλου απεργιακών κινητοποιήσεων της Εργατικής τάξης και των άλλων εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την χειρότερη, την πιο αντιδραστική κυβέρνηση των τελευταίων 10 ετών, η οποία, επικεφαλής του μετώπου των δυνάμεων του κεφαλαίου, της Τρόϊκας και των άλλων αστικών κομμάτων , υφαίνει νέα δεσμά για τα φτωχά εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, παράλληλα με τα πρόσθετα προνόμια που εξασφαλίζει στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

 

Στο πλευρό της όπως πάντα και ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, η συμβιβασμένη και ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που με διάφορα προσχήματα αρνείται την προκήρυξη απεργιών και κλιμάκωση των αγώνων.

Συναδέλφισες – συνάδελφοι

Σας καλούμε να σκεφτείτε και όλοι – όλες μαζί να κουβεντιάσουμε. Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον, η διέξοδος από αυτήν την κατάσταση; Θα θυσιάσουμε τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας για μια ανάπτυξη που θα είναι και πάλι ο προθάλαμος μιας ακόμη χειρότερης καπιταλιστικής κρίσης; Οι αγώνες μας, το μέλλον, η προοπτική μας θα εξαντλείται στο να αμυνόμαστε από τις αλλεπάλληλες αντεργατικές – αντιλαϊκές ομοβροντίες των δυνάμεων του κεφαλαίου;

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ. ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ, ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ. Έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση, γιατί σε τελευταία ανάλυση εμείς είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς παράγουμε τον πλούτο και γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνάει. Μπορούμε με την οργανωμένη πάλη και δράση μας και να βάλουμε φρένο σ΄αυτήν την κατρακύλα και να περάσουμε στην αντεπίθεση. Επείγει η δημιουργία ενός μαζικού, ρωμαλέου και καλά οργανωμένου κινήματος αντίστασης – ρήξης – ανατροπής.

 

 Να εμποδίσουμε το χτύπημα και την διάλυση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την μείωση μισθών και ημερομισθίων.

 

 Να εμποδίσουμε την κατάργηση των Β.Α.Ε., τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ληστρικούς μηχανισμούς σε βάρος της υγείας μας.

 

 Να εμποδίσουμε την γενικευμένη πια ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση από το κεφάλαιο όλου του δημόσιου πλούτου και των υποδομών (μέσα μαζικής μεταφοράς, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, δάση, παραλίες κ.λ.)

 

 Να υπερασπιστούμε τους ανέργους και τις οικογένειες τους από τα αρπακτικά των τραπεζών, από όσους αρνούνται να τους περιθάλψουν, γιατί δεν μπόρεσαν να θεωρήσουν το βιβλιάριο υγείας τους.

 

 Επιβάλλεται, κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του, να μην είναι ξεκομμένος και απροστάτευτος. Να απαντήσουμε με γερή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με μαζικές εγγραφές στα ταξικά συνδικάτα, με καλή οργάνωση των συνδικάτων, με ηγεσίες που θα είναι αφοσιωμένες στα ταξικά μας συμφέροντα και όχι στην εργοδοσία και στην εκάστοτε κυβέρνηση.

 

 Κάθε εργοδότης που έχει ήδη μειώσει μισθούς και έχει προχωρήσει σε αλλαγές ωραρίων, σε κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων η επιχειρεί να το κάνει, κάθε εργοδότης που αρνείται να πληρώσει δεδουλευμένους μισθούς όπως συμβαίνει στις επιχειρήσεις Δήμα – Λέφα, στην ΕΑΣ και τις Δημοτικές επιχειρήσεις κ.λ. πρέπει να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλα τα Σωματεία, με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής στο σύνολο τους. Να κάνουμε πράξη το <όλοι για έναν και ένας για όλους>.

 

Σ΄αυτήν την κατεύθυνση και στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης της Απεργίας στις 10 Φλεβάρη, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας, καλούμε όλους και όλες ανεξαρτήτως κλάδου και τομέα εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες, συνταξιούχους, νέους και νέες σε πλατιά Σύσκεψη στην αίθουσα του ΕΚΘ την Τετάρτη 26 Γενάρη ώρα 7μ.μ.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

2011-01-14 19:23:11

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

 

Για τους πυροβολισμούς ενάντια σε μετανάστες στην Ηγουμενίτσα

 

Θεωρούμε ως ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ της νέας δολοφονικής απόπειρας ενάντια σε μετανάστες που έγινε στην Ηγουμενίτσα, την κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Καταγγέλλουμε τη ρατσιστική, δολοφονική, ακροδεξιά πολιτική του υπουργού εκδίωξης του πολίτη, που έχει στόχο τους κολασμένους, δίχως πατρίδα και μέλλον, μετανάστες.

 

Μια πολιτική που θέλει να κτίσει νέα Νταχάου, που σηκώνει φράκτες και τείχη για να κλείσει έξω τα ταξικά αδέλφια μας, τους μετανάστες, που διωγμένοι από τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την φτώχεια, την πείνα και την δίψα, ψάχνουν μια πιο φιλόξενη γη στην αναπτυγμένη και τάχα δημοκρατική Ευρώπη.

 

Η Ευρώπη όμως των Παπανδρέου και των Σαρκοζί, ξεχνώντας τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας που δήθεν την καθόρισαν, εκμεταλλεύεται στυγνά τους μετανάστες, είτε ως φτηνό εργατικό δυναμικό για να ρίχνουν τα μεροκάματα, είτε ως κολασμένους στα όρια της απόγνωσης για να φοβίζουν τους ήδη τρομαγμένους από την κρίση κατοίκους της.

 

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ. οπλίζει το χέρι των φασιστικών συμμοριών, προβάλλοντας τους μετανάστες ως «αποδιοπομπαίους τράγους» σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής οργής για την φτώχεια και την ανεργία που προκαλεί η πολιτική της τρόικας, του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

 

Είναι στο χέρι των οργανωμένων δυνάμεων της εργατικής τάξης και της αριστεράς να δείξουν την έμπρακτη ταξική τους αλληλεγγύη, απομονώνοντας φαινόμενα που βοηθούν τον εμφύλιο μεταξύ των εργαζόμενων, τις φασιστικές συμμορίες και την ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης.

 

Οι οργανωμένες δυνάμεις της εργατικής τάξης, όπως έδειξε και τελευταία ο νικηφόρος αγώνας των Σενεγαλέζων στα Γιάννενα, έχουν το σθένος και την εμπειρία να παίξουν αυτό το ρόλο.

 

Απαιτούμε:

 

· Ανθρωπινές συνθήκες για τους μετανάστες.

 

· Νομιμοποίηση τους με πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

 

· Πολιτικό άσυλο σε όσους το δικαιούνται

 

· Άμεση κατάργηση των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο 2 που εγκλωβίζουν τους μετανάστες στην Ελλάδα.

 

· Διάλυση της δύναμης FRONTEX

 

· Ίσα μεροκάματα, ασφάλιση και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους

 

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

 

 

 

 

Διόδια στην Εγνατία

2011-01-09 22:25:48

 

Σύσκεψη με την ηγεσία της Εγνατίας οδού στην Θεσσαλονίκη που συνοδευόταν παράλληλα με συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης. Ο κύριος Μαγκριώτης μίλησε για τα έργα που παρέδωσε και αυτά που κατασκευάζει η εταιρία, αλλά και σε εκείνα που οι δημοπρατήσεις τους βρίσκονται εν εξέλιξη η θα δημοπρατηθούν.

 

Υφυπουργός αναφέρθηκε και στα θέμα της τιμής των διοδίων που έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, ενώ ανακοινώσε και την ίδρυση 5 σταθμών ακόμη.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τις επόμενες ημέρες θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση της κατασκευής πέντε προσωρινών σταθμών διοδίων σε Τύρια, Μαλακάσι Ιωαννίνων, Κλειδί Ημαθίας, Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης και Ίασμο Ροδόπης, πριν αυτά αντικατασταθούν από τα ηλεκτρονικά διόδια, στα οποία κάθε οδηγός θα πληρώνει αναλόγως των χιλιομέτρων που διανύει.Ο υφυπουργός επισήμανε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το κόστος των διοδίων και μάλιστα ανακοίνωσε πως θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις πιστώτριες τράπεζες, ώστε να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος. Πάντως, διευκρίνισε πως τα διόδια στην Εγνατία θα είναι φτηνότερα

 

 

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε ο υφυπουργός για τα έργα της Εγνατίας οδού ΑΕ και τα διόδια.