Σαγιάδα: Διαμαρτυρίες για το σκάφος του λιμενικού που απομακρύνθηκε

Limeniko_skafos

Ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και ο Φορέας Διαχείρισης της ΠΟΑΥ Θεσπρωτίας, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την αιφνίδια και χωρίς καμιά πρότερη ενημέρωση, μετακίνηση του μοναδικού σκάφους που διέθετε ο Λιμενικός Σταθμός Σαγιάδας, στην Πρέβεζα, για να καλύψει ανάγκες του εκεί Λιμεναρχείου.

Είναι απορίας άξιο, πώς και από ποιόν πάρθηκε αυτή η απόφαση. Γεγονός είναι ότι εδώ και μερικές ημέρες η παραμεθόρια περιοχή έμεινε χωρίς σκάφος άρα χωρίς στοιχειώδη επιτήρηση από θαλάσσης.

«Η ύπαρξη λιμενικού σκάφους στη περιοχή της Σαγιάδας είναι θέμα ζωτικής σημασίας, τόσο για την ασφάλεια των θαλάσσιων συνόρων στην παραμεθόριο αυτή περιοχή της χώρας, όσο και για τις ιχθυοκαλλιέργειες, καθώς η συνδρομή του είναι καταλυτική στην ασφαλή λειτουργία των μονάδων που δραστηριοποιούνται σε όλη την περιοχή της Λωρίδας Σαγιάδας.

Ζητάμε από όλους τους αρμοδίους την άμεση ανάκληση της ακατανόητης αυτής απόφασης και την ενίσχυση του Λιμενικού σταθμού Σαγιάδας με το προσωπικό και τα μέσα που είναι απαραίτητα για την επιχειρησιακή τους αρτιότητα και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, στους 400 και πλέον εργαζόμενους στη μεθόριο, μια ανάσα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα».