Ο Περιφερειάρχης υπερασπίζεται τον Κυρ. Μητσοτάκη

Σε πλήρη αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το τρένο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου ομόφωνα είχε ζητήσει να εξεταστεί από το Υπουργείο Υποδομών η ωρίμανση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου και να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των έργων του επόμενου ΕΣΠΑ 2021-2027 η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου.

Μάλιστα η απόφαση αυτή, διαβιβάστηκε τότε στο υπουργείο υποδομών.

Ωστόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε πλήρη αντίθεση με την ομόφωνη αυτή απόφαση, επέλεξε να υμνήσει τον πρωθυπουργό για τη… “γενναία” δήλωση που έκανε σχετικά με το τρένο που “δεν φτάσει ποτέ στην Ηγουμενίτσα” καθώς αποτελεί έργο “στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας”!

Ο Περιφερειάρχης, λοιπόν, μετά από τρεις μέρες… αφωνίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 και τη Γιώτα Σταύρου, χαρακτήρισε “σοβαρή και γενναία” τη δήλωση του πρωθυπουργού και τον Κυριάκο Μητσοτάκη “ηγέτη που αγωνίζεται και αλλάζει τα πάντα προς το καλύτερο, χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος όταν μιλάει, αλλά να λέει το αληθινό και το καινοτόμο”.

Ο κ. Καχριμάνης δικαιολόγησε στο μέγιστο βαθμό την πρωθυπουργική δήλωση, ταυτίστηκε με αυτή υποστηρίζοντας ότι είναι άλλες οι προτεραιότητες της Ηπείρου, με κυρίαρχες τις οδικές υποδομές και μάλιστα ισχυρίστηκε πως στη δήλωση αυτή, οδήγησε τον πρωθυπουργό το… σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ατύχημα!

“Γίνεται το ατύχημα και δείχνουμε τη γύμνια μας ως κράτος στους σιδηροδρόμους που δεν είναι σημερινή. Ένας πρωθυπουργός που έχει δει αυτό το ατύχημα δεν μπορεί εύκολα να πει ότι θα γίνει τρένο στην Ήπειρο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Και συνέχισε: “Πρέπει να είμαστε λογικοί. Θέλει γενναιότητα να πει ένας αρχηγός που διοικεί το κράτος αυτό  για την Ήπειρο. Γιατί είναι σαν μας λέει ότι δεν σας δουλεύω… Εδώ δεν υπάρχει τίποτα, τί μου ζητάτε αυτή τη στιγμή; Έτσι μιλάει ένας ηγέτης, ένας που μπορεί να ταράξει τους πάντες και να βγούμε από το λήθαργο”…

Συνέχιζε θυμίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει εκπονήσει μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων – Αργυροκάστρου, έργο που ο ίδιος το βλέπει εφικτό και ευκολότερο (!!!) ώστε να ασχοληθεί το κράτος.

“Πρέπει να προσγειωθούμε… Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να σηκώσει την κατασκευή ενός έργου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου… Μην τα βλέπουμε επιδερμικά τα πράγματα… Όταν ένας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τέτοια τραγικά γεγονότα, μας είπε προσγειωθείτε… Δικαιολογώ πλήρως την δήλωση… Είναι η δήλωση ενός αρχηγού κυβέρνησης που έχει σοβαρότητα και όχι ανευθυνότητα. Την σοβαρότητα την βλέπω στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που αγωνίζεται και αλλάζει τα πάντα προς το καλύτερο… “

Όσο για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την ιδιωτικοποίησή του; Ο Περιφερειάρχης Ιωαννίνων δε βρήκε να πει λέξη… Και η παροιμία “εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν” που επιστράτευσε κάποια στιγμή, ήταν για να υποστηρίξει το… πόσο ουτοπικό είναι το αίτημα των Ηπειρωτών (και των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξής του) για σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου.