Σε δοκιμαστική λειτουργία το αρδευτικό Μαργαριτίου

KAXRI MARGARITIΈνα ακόμη έργο που ταλαιπώρησε επί πολλά χρόνια τους αγρότες της Ηπείρου και συγκεκριμένα της Θεσπρωτίας, ολοκληρώνεται την τρέχουσα περίοδο. Πρόκειται για το αρδευτικό Μαργαριτίου, το οποίο βρίσκεται πλέον στο δοκιμαστικό του στάδιο. Στο έργο αυτό αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

“Μετά από πολύ αγώνα το αρδευτικό Μαργαριτίου, ένα έργο που ξεκίνησε εδώ και 15-20 χρόνια περίπου, τέλειωσε και τώρα γίνονται δοκιμές.

Στην επόμενη φάση θα κάνουμε όλες τις ισοπεδώσεις και μετά θα ξεκινήσει ο αναδασμός. Θεωρώ ότι αυτό το έργο, σε μια τέτοια περιοχή η οποία έχει ειδικές κλιματολογικές συνθήκες, θα αλλάξει τη μοίρα αυτού του τόπου. Ήμασταν οι τυχεροί που σε ένα έργο, το οποίο είχε σχεδόν εγκαταλειφτεί, πληρώσαμε σε συνεργασία με τους δημότες του Μαργαριτίου τις απαλλοτριώσεις.

Ευχαριστώ όλους που συνεργάστηκαν και ειδικά τον ανάδοχο γιατί χρειάστηκε να κάνουμε ορισμένες αλλαγές στα δίκτυα, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του παλιού δικτύου έμεινε στο οδικό δίκτυο Καρτέρι – Πάργα. Επίσης, ευχαριστώ τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους κατοίκους της περιοχής που για πολλά χρόνια κάνανε υπομονή με την κρατική υπηρεσία που είχε το έργο, το οποίο αναλάβαμε εμείς από τη 1/7/2011″.