Σε δράση από την ερχόμενη Δευτέρα το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, το οποίο την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά την λειτουργία του.

Το ΕΚΑΒ θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς στον χώρο των επειγόντων περιστατικών.  Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν αρχίσει οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου ενώ έχουν οριστικοποιηθεί οι τοποθετήσεις του ανθρώπινου δυναμικού.

Αρχικά το τμήμα θα αποτελείτε από 4 διασώστες  οι οποίοι με την συνδρομή των υπαρχόντων οδηγών και συνοδών, θα καλύπτουν επιτέλους ολόκληρο το 24 όρο την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.

Είναι η πρώτη υπηρεσία που συστήνεται στην Παραμυθιά, μετά το μπαράζ των καταργήσεων των δημοσίων υπηρεσιών, και αυτό έχει ξεχωριστή σημασία.

Τo Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) ιδρύθηκε το 1985 με τον Ν. 1579/1985 και  είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σκοπός του ΕΚΑΒ είναι ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες καθώς και η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας.Η επικοινωνία με το ΕΚΑΒ γίνεται με το γνωστό 166