Σε εμφύλιο οι Δήμοι για το φράγμα στην Αβαρίτσα

ABARITSA Άνω κάτω γίνονται οι δήμοι της Θεσπρωτίας εξ αιτίας του υδροηλεκτρικού που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Αβαρίτσα Φιλιατών.

Λάδι στη φωτιά ρίχνει αυτή τη φορά η απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης αφήνοντας μάλιστα τη βασική εισήγηση στην επενδύτρια εταιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση κλήθηκε και ο Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, ο οποίος φέρεται έντονα ενοχλημένος από την στάση του δήμου Ηγουμενίτσας και δεν πρόκειται να παραστεί στη συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι εγκεκριμένο υδροηλεκτρικό ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Φιλιατών ο οποίος έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά ως προς την κατασκευή του, σε αντίθεση με τον όμορο δήμο Σουλίου, ο οποίος σε μία επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε θετική απόφαση.

Η κατασκευή του έργου προκαλεί έντονες αντιδράσεις και μεταξύ των κατοίκων των παρακαλάμιων δήμων, οι οποίοι αδυνατούν να αντιληφθούν την σκοπιμότητα συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Απομένει λοιπόν να δοθεί μία πειστική απάντηση εκ μέρους όσων αποφάσισαν να το περιλάβουν στην ημερήσια διάταξη και να προσκαλέσουν και την εταιρία για ενημέρωση.

πηγή: epiruspost.gr