Οι offshore… τα θηρία και οι τοπικοί μας άρχοντες!

argyros1

argyros1Με τον πιο απαξιωτικό τρόπο αντιμετώπισε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, δύο αντιπεριφερειάρχες, το βουλευτή Θεσπρωτίας και άλλους αιρετούς εκπροσώπους της περιοχής, ο βιομήχανος Στέλιος Αργυρός, ο οποίος τους είχε καλέσει στα εγκαίνια της νέας επένδυσής του στους Φιλιάτες.

Ενώπιον του Τούρκου Πρέσβη κι άλλων προσκεκλημένων ο κ. Αργυρός δεν μπήκε καν στον κόπο να τους προσφωνήσει, με μοναδική εξαίρεση τον δήμαρχο της περιοχής που τον φιλοξενεί.

Δεν είχε τη στοιχειώδη ευγένεια να πει ένα ευχαριστώ σε όλες τις τοπικές αρχές που συνέδραμαν από την πλευρά τους στην υλοποίηση της επένδυσης.

Και δεν σταμάτησε εκεί….

Με την ολιγόλεπτη ομιλία του καταφέρθηκε κατά πάντων, όπως και κατά του πολιτικού συστήματος της χώρας, το οποίο μάλλον λησμόνησε ότι το είχε υπηρετήσει εκ των έσω, όντας επί πέντε χρόνια ευρωβουλευτής, τον οποίο πλήρωνε ο Ελληνικός λαός.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι αιρετοί που ήταν παρόντες ανέχτηκαν μία τέτοια επίθεση από τον κ. Αργυρό, χωρίς να πουν ούτε μία λέξη ή χωρίς να έχουν την ευθιξία να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Αρχικά τους αγνόησε, σαν να μην ήταν παρόντες, στη συνέχεια περιέγραψε ως οδύσσεια την επένδυση στους Φιλιάτες, ξεχνώντας ότι όλες οι αδειοδοτήσεις έγιναν σε χρόνους ρεκόρ για το ελληνικό δημόσιο, δεν έκανε καμία αναφορά στην συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Φιλιατών ώστε να ολοκληρωθούν άλλα έργα, όπως η οδός πρόσβασης και στη συνέχεια, το τονίζουμε και πάλι, ενώπιον του Τούρκου Πρέσβη μίλησε με τον πιο απαξιωτικό τρόπο: «…Το 1975 είχα γράψει σε ένα χαρτί λίγες λέξεις: Η Ελλάδα ισούται με πολιτική συναλλαγή, οικονομική ανασφάλεια, διοικητική αυθαιρεσία, εκπαιδευτικό χάος. Το χαρτί αυτό το έχω συνέχεια μαζί μου και σήμερα δεν θα άλλαζα καμία….»

Και το αποκορύφωμα: «…Ο επενδυτής στην Ελλάδα αισθάνεται σαν τους πρώτους Χριστιανούς. Περιμένει να τον πετάξουν στη ρωμαϊκή αρένα με τα θηρία. Απλά ελπίζει τα θηρία να έχουν κατασπαράξει κάποιον άλλο πριν από αυτόν….»

Και έκλεισε λέγοντας με έμφαση ότι φέτος η πόλη των Φιλιατών γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της κι ετοιμάζεται για τα επόμενα εκατό χρόνια καταδυνάστευσης από το ελληνικό κράτος. Ακόμη και σε αυτό όμως κανείς δεν αντέδρασε.

Φυσικά αν οι αιρετοί εκπρόσωποι της περιοχής δεν ένιωσαν την ευθιξία να απαντήσουν στον κ. Αργυρό δεν θα το πράξουμε εμείς για λογαριασμό τους.

Από τη στιγμή που δεν βρήκαν να πουν ούτε μία λέξη λοιπόν, οφείλουν να πουν στους Ηπειρώτες τι μέτρα πρόκειται να λάβουν για να δαμάσουν τα θηρία της περιοχής ώστε να μην κινδυνεύει κανένας υποψήφιος επενδυτής…

Άλλωστε δαμάζοντας τα θηρία πιστεύουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δεν θα καταφεύγουν σε offshore ή σε κοινοτικές επιχορηγήσεις ώστε να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο…