Σε σύσκεψη για τα λιμάνια συμμετείχε ο Δήμαρχος Γ. Κάτσινος

katsinos2

katsinos2O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιος Κάτσινος συμμετείχε σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπό τον Υπουργό κ. Μουσουρούλη και τον  Γενικό Γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής κ. Μουτζούρη.

Στη σύσκεψη μετείχε το Προεδρείο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχοι πόλεων στις οποίες λειτουργούν λιμάνια.

Θέμα της συνάντησης ήταν η εξειδίκευση των προτάσεων της ΚΕΔΕ στα πλαίσια του υπό συζήτηση σχεδίου Νόμου  που αφορά στη λιμενική στρατηγική της κυβέρνησης.

Πάγιο αίτημα των Δημάρχων το οποίο και μετέφεραν για μία ακόμη φορά στον Υπουργό είναι η παραχώρηση της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης των χερσαίων ζωνών στους Δήμους.

Επίσης  έθεσαν ως αιτήματα, τη δυνατότητα ίδρυσης Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, και την αυτοτέλεια των  Λιμανιών που εντάσσονται σε Λιμενικά δίκτυα.

Πάγια θέση των Δήμων είναι και η συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των νέων φορέων που δημιουργούνται αλλά και η  διασφάλιση της ενεργούς  συμμετοχής  της Αυτοδιοίκησης στον σχεδιασμό των χρήσεων και λειτουργιών, έτσι ώστε οι λιμενικές ζώνες να μην είναι ξεχωριστό και ανταγωνιστικό κομμάτι στην πόλη.

 Ο κ. Μουσορούλης δεσμεύτηκε ότι τα αιτήματα αυτά θα αποτυπωθούν στο υπό σύνταξη Νομοσχέδιο, το οποίο και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.