Σταύρος Καλογιάννης: Αναρμόδιο δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων

kalogiannis

Σταύρος Καλογιάννης: Αναρμόδιο δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων – Απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου να υποχρεώσει ξαφνικά τους μαθητές των ΕΠΑΛ με μαθησιακές δυσκολίες να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις στην Καλαμαριά!

Μεγάλη αναστάτωση συνεχίζουν να προκαλούν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας. Από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, προκύπτει ότι η διαδικασία των συνενώσεων σχολικών μονάδων προφανώς έγινε επί χάρτου, χωρίς να γνωρίζει η πολιτική ηγεσία του τη γεωμορφολογία και τις ιδιαιτερότητες του Τόπου μας. 

Συγκεκριμένα σε σχετική Ερώτηση (με αρ.πρωτ.:13064/2011) και Αναφορά (υπ’ αρ. 4322/2011) που ο Στ. Καλογιάννης είχε καταθέσει στη Βουλή, η Υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στην ίδρυση, κατάργηση, συγχώνευση σχολικών μονάδων γίνεται μετά από πλήρη και επαρκώς εμπεριστατωμένη εισήγηση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης καθώς και γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου της τοπικής Αυτοδιοίκησης». Δηλαδή το Υπουργείο νίπτει τας χείρας του!

Επιπλέον, με άλλη απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου οι μαθητές όλων των ΕΠΑΛ της Ηπείρου με μαθησιακές δυσκολίες υποχρεούνται ξαφνικά ταξιδέψουν στην Καλαμαριά για να δώσουν τις πανελλήνιες εξετάσεις! Και γι’ αυτό το θέμα ο Σταύρος Καλογιάννης ζητά απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με σχετική Ερώτησή του στη Βουλή.

Σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει:

«Απαράδεκτη η απάντηση της Υφυπουργού για τις συγχωνεύσεις σχολείων, καθώς είναι γνωστό πως η επιλογή έγινε χωρίς διάλογο με τους αρμόδιους Φορείς και εις βάρος των μαθητών των συγκεκριμένων σχολείων του Νομού Ιωαννίνων. Πως μπορεί να υπηρετεί η νέα ρύθμιση τους μαθητές του ακριτικού Πωγωνίου, αλλά και του Ζαγορίου, όταν αυτοί είναι αναγκασμένοι να διανύουν έως 50 χιλιόμετρα ημερησίως για να πηγαίνουν σχολείο;

Απαράδεκτη είναι όμως και η απόφαση του Υπουργείου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με μαθησιακές δυσκολίες οι οποίοι, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, υποχρεούνται να ταξιδέψουν στην Καλαμαριά προκειμένου να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Ζητάμε από την κα Υπουργό να ανακαλέσει την συγκεκριμένη Απόφαση, η οποία μάλιστα εκδόθηκε αφού τα σχολεία έκλεισαν για Πασχαλινές διακοπές»!