Σταύρος Καλογιάννης: Τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ταξί που μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία

kalogiannis

Το θέμα της μη καταβολής των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ταξί που μεταφέρουν μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στα σχολεία έφερε στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

Ειδικότερα στην Ερώτησή του (υπ’ αρ. 14397/05.04.2011) αναφέρει:

Σε πολλές απομακρυσμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων η μεταφορά των μαθητών από μικρά δημοτικά διαμερίσματα, στα οποία κατοικούν, προς την πλησιέστερη πόλη, όπου λειτουργούν σχολεία, γίνεται και με μισθωμένα ταξί.

Παρ’ ότι διανύουμε τον Απρίλιου του 2011, στους ιδιοκτήτες των ταξί που μεταφέρουν μαθητές δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα ποσά από τον Απρίλιο του 2010! Επισημαίνεται δε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν κόψει τιμολόγια, έχουν καταβάλει τον αναλογούντα ΦΠΑ και σήμερα καταβάλουν και τον αναλογούντα φόρο.

Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Σε πρόσφατη επικοινωνία εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί με τον Υφυπουργό Οικονομικών, με μεγάλη έκπληξή τους τον άκουσαν να τους ανακοινώνει ότι το Υπουργείο προτίθεται τελικά να καταβάλει μόνον το 65% των οφειλομένων!

Ο Σταύρος Καλογιάννης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Σε ποιο ποσό ανέρχονται τα οφειλόμενα στους ιδιοκτήτες ταξί της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων;
  • Από πότε οφείλονται τα ποσά αυτά;
  • Πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα χρήματα;