Στην Ηγουμενίτσα η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού

LIME MPEZASΟ Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διοίκηση Ηπείρου και Ιονίου του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.) στην Ηγουμενίτσα.

Η επίσκεψη του κ. Μπέζα σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής, η οποία μετεγκαταστάθηκε στη νέα έδρα της, την Ηγουμενίτσα, με πρώτο Διοικητή τον κ. Ιωάννη Κοντόπουλο από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Ο χώρος που στεγάζεται παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) και διαμορφώθηκε με δαπάνες του, στο κτίριο του Τελωνείου στο παλιό λιμάνι.

Η μεταφορά της έδρας της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης αναδιάρθρωσης της δομής των Περιφερειακών Διοικήσεων και των Λιμενικών Αρχών της χώρας («Καλλικράτης» στο Λ.Σ.) που έγινε από το Υπουργείο Ναυτιλίας για να διευκολυνθεί το έργο του Λιμενικού Σώματος και να προσαρμοστεί η λειτουργία του στις σύγχρονες και αυξημένες προκλήσεις.

LIME MPEZAS1Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης αναβαθμίστηκαν παράλληλα οι Λιμενικοί Σταθμοί Συβότων και Πάργας σε Λιμενικά Τμήματα υπαγόμενα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ ο Λιμενικός Σταθμός Σαγιάδας συνεχίζει τη λειτουργία του.

Ο κ. Μπέζας, κατά την επίσκεψή του, δήλωσε:
«Το Λιμενικό Σώμα προσφέρει καθημερινά πολλές και σημαντικές υπηρεσίες στην Πατρίδα, τις οποίες αναγνωρίζουμε και τιμούμε. Η μεταφορά της έδρας της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου στην Ηγουμενίτσα έγινε με καθαρά υπηρεσιακά κριτήρια, για την καλύτερη εποπτεία των Λιμενικών Αρχών που είναι στην αρμοδιότητά της.

Είναι θετικό ότι σήμερα στο νομό μας, αρχίζει τη λειτουργία της μια νέα υπηρεσία. Ο στόχος που θέσαμε σε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας έγινε πραγματικότητα. Για τη Θεσπρωτία αποτελεί αναγνώριση της σπουδαιότητας της γεωγραφικής της θέσης, τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η παρουσία του Λιμενικού Σώματος».

Παρόντες στην επίσκεψη, μεταξύ άλλων, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Μιχάλης Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Βασίλης Διαμάντης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Παναγιώτης Μπέλλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Αντώνης Μάζης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ. Βαγγέλης Τζάνης και εκπρόσωποι συνδικαλιστών του Λιμενικού Σώματος.