Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκαν επαγγελματίες οδηγοί

perifereia

perifereiaΜε την πραγματοποίηση των δύο σεμιναρίων στα Ιωάννινα, ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενημέρωσης των επαγγελματιών οδηγών για την παροχή πρώτων βοηθειών. Τα σεμινάρια οργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Ε.Κ.Α.Β. και της Ε.Μ.Α.Κ.. και  είχαν κληθεί να παραστούν οι επαγγελματίες από τους κλάδους των ταξί, των αστικών – υπεραστικών – τουριστικών λεωφορείων, φορτηγών δημοσίων μεταφορών, φορτοταξί.

Στα σεμινάρια υπήρξε ικανοποιητική προσέλευση από επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι ζήτησαν την επανάληψη των σεμιναρίων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα θέματα για τα οποία έγινε ενημέρωση αφορούσαν περιστατικά ρινορραγίας, επιληπτικών κρίσεων, λιποθυμικών επεισοδίων, αλλεργικού σοκ, θερμικής εξάντλησης, καταγμάτων, διαστρεμμάτων, αιμορραγιών, απεγκλωβισμούς, διασώσεις, ανασύρσεις, κατασβέσεις πυρκαγιών σε τροχαία κ.α.

Τα θέματα ανέπτυξαν, από το ΕΚΑΒ ο καρδιολόγος Θωμάς Πότσης και οι διασώστες Χαρ. Βασιλειάδης – Κων. Κοντονίκας, από τον Ε.Ε.Σ. οι εθελοντές Ελένη Γαλανοπούλου και Κωνσταντίνος Τσάγκας και από την 5η ΕΜΑΚ ο υποδιοικητής της Βασίλης Οικονόμου.

Την ικανοποίηση τους για την συμμετοχή που υπήρξε στα σεμινάρια εξέφρασαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Μεταφορών κ. Γιάννης Καραμπίνας και Υγείας κ. Οδυσσέας Πότσης, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι μετά τις εορτές του Πάσχα, ανάλογα σεμινάρια θα οργανωθούν με τη συνεργασία των Περιφερειακών Ενοτήτων και σε Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.