Στους πολιτικούς αρχηγούς τα ασφαλτικά Σαγιάδας

SAGIADA IX Στα χέρια του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη βρίσκεται πλέον η υπόθεση της μονάδας Ασφαλτικών Σαγιάδας καθώς διαβιβάστηκε πλήρης φάκελος για την αλλαγή της χωροθέτησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Ηλίας Θεοδωρίδης, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος TV1 έκανε γνωστό ότι ο ίδιος ζήτησε ο φάκελος να διαβιβαστεί και στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην Κυβέρνηση.

Σημείωσε δε ότι αυτό που πρέπει να κάνει τους πολιτικούς αρχηγούς να ασχοληθούν με την υπόθεση δεν είναι το μέγεθος της επένδυσης που πρόκειται να γίνει αλλά το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να προκληθεί από την εμμονή κατασκευής στη Σαγιάδα και στο χώρο που υπάρχουν οι ιχθυοκαλλιέργειες. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης η πλέον κατάλληλη θέση για την εγκατάσταση της μονάδας είναι αυτή της Γωνιάς. «Όπως διαπίστωσα και από τη μελέτη που έκανε ο ΟΛΗΓ πρόκειται για τη θέση με τα λιγότερα μειονεκτήματα» υπογράμμισε και τόνισε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου για τη λύση του θέματος αυτού.

Ο κ. Θεοδωρίδης απέφυγε ουσιαστικά να σχολιάσει την στάση που κρατά ο Δήμος Ηγουμενίτσας σημείωσε ωστόσο ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα συνδυάζεται με το λιμάνι και τη λειτουργία του.

πηγή: epiruspost.gr