Στο έλεος των θυελλωδών ανέμων τα Γιάννενα

LIMNHI2Ώρες πρωτοφανούς κακοκαιρίας έζησε το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων το οποίο σαρώθηκε από θυελλώδεις ανέμους.

Οι πτώσεις δέντρων διαδέχτηκαν η μία την άλλη ενώ σε δεκάδες περιπτώσεις έχουν παρασύρει καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τις συνεχείς διακοπές ρεύματος.

Στο σκοτάδι βρέθηκε ακόμη και το κέντρο της πόλης ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σε πολλές περιπτώσεις δέντρα καταπλάκωσαν αυτοκίνητα ενώ σοβαρές είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή του Άλσους.

Επί ποδός η Πυροσβεστική

Μία από τις δυσκολότερες νύχτες του φετινού χειμώνα πέρασε η Πυροσβεστική των Ιωαννίνων.

Οι καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα που ανέκυψαν είχαν ως αποτέλεσμα να πάρει στην κυριολεξία φωτιά το κέντρο επιχειρήσεων της υπηρεσίας και τα συνεργεία να μην προλαβαίνουν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά που ανέκυπταν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο στα Γιάννινα και μέσα σε λίγες ώρες χρειάστηκε να γίνουν πάνω από εξήντα κοπές δέντρων ενώ τεράστια ήταν τα προβλήματα από τις πτώσεις καλωδίων της ΔΕΗ.

Αργά το βράδυ μάλιστα η τοπική υπηρεσία χρειάστηκε να ενισχυθεί με δυνάμεις που μετακινήθηκαν από την Παραμυθιά και την Φιλιππιάδα.

Τα περισσότερα προβλήματα στην αλλαγή του χρόνου εντοπίστηκαν στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. 

Η λίμνη βγήκε στη στεριά

Το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων παραδόθηκε σε θυελλώδεις ανέμους. 

Η λίμνη φουρτούνιασε. Τα κύματα έφρασαν σε ύψος αρκετών μέτρων.

LIMNHI3Τα νερά έφτσαν μέχρι τον δρόμο και σε ορισμένα σημεία, στο Μώλο, ο πεζόδρομος βρέθηκε ανά τακτά διαστήματα κάτω από το νερό.

Διακοπή κυκλοφορίας

 Τα δρομολόγια με το νησάκι διακόπηκαν και η κίνηση πεζών και οχημάτων έχει διακοπεί από το βράδυ της Τετάρτης

με πληροφορίες από Epiruspost.gr