Εννέα οι έλληνες αγνοούμενοι από το Norman Atlantic – 3 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί..

norman

normanΤα ονόματα των ελλήνων αγνοουμένων από το ναυτικό δυστύχημα με το Norman Atlantic, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα το βράδυ της Τετάρτης.

Πρόκειται για εννέα άτομα και σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, δεν προκύπτουν στοιχεία ότι υπάρχει άλλοι έλληνες αγνοούμενοι πέραν των εννέα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καμία πληροφορία δεν υπάρχει για 18 άτομα συνολικά, από τους οποίους οι εννέα είναι Έλληνες.
Τα στοιχεία των ελλήνων που επέβαιναν στο Norman Atlantic και αγνοούνται είναι:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι υπάρχει τρίτος Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα έντεκα θύματα του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic.
Νεκρός είναι ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΧΗΣ, οδηγός βυτιοφόρου, ηλικίας 58 ετών. Καταγόταν από τη Ζάκυνθο και ήταν πατέρας δύο παιδιών.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι 10, εκ των οποίων τρεις είναι οι Έλληνες που έχουν ταυτοποιηθεί, 4 οι ταυτοποιημένοι αλλοδαποί και 2 ακόμη μη ταυτοποιημένοι.
Επιπλέον, εντοπίστηκε μία σορός αγνώστων λοιπών στοιχείων από διασωστικές δυνάμεις της Ιταλικής Ακτοφυλακής στη θάλασσα, η οποία λόγω αντίξοων συνθηκών δεν κατέστη εφικτό να περισυλλεγεί.
Το ελληνικό Λιμενικό Σώμα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας, σε έντονο τόνο, προς το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης για την ανεπαρκή πληροφόρηση, έπειτα από τέσσερις ημέρες.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρεται πως «διατηρούμε επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων που μπορούμε να ανακοινώσουμε, καθώς στα μέχρι τώρα στοιχεία που μας έχουν διαβιβάσει οι Ιταλικές Αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις καταγραφές των ονομάτων».
Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα έχουν μεταφερθεί δεκάδες έλληνες διασωθέντες που επέβαιναν σε πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Το βράδυ της Τρίτης ανακρινόταν επί πέντε ώρες ο καπετάνιος του Norman Atlantic, o οποίος είπε ότι σήμανε συναγερμό εγκαίρως και ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.