Στο κάδρο της Opinion Poll και η Περιφέρεια Ηπείρου

Τις σχέσεις δημοσκοπικών εταιρειών και επιχειρήσεων με την κυβέρνηση και κυρίως με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναδεικνύει ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Αυγής.

Στο κάδρο μπαίνει και η Περιφέρεια Ηπείρου καθώς όπως αναφέρει ο βουλευτής είναι μεταξύ των φορέων που συνεργάστηκαν με τις συγκεκριμένες εταιρείες.

«Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη που κρύφτηκε από την εξεταστική για την Opinion Poll και συνεχίζει να κρύβεται, έχει δώσει την περίοδο διακυβέρνησης του 886.464,57 € σε εταιρίες που συνδέονται με την εν λόγω δημοσκοπική μέσω του κοινού ιδιοκτήτη τους, Μιχαήλ Διαμαντή.

Φαίνεται πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι πολύ καλός πελάτης των εταιριών Διαμαντή καθώς  γαλάζιοι Δήμαρχοι έχουν δώσει €1.120.357,96 και άλλα €167.706,93 γαλάζιοι Περιφερειάρχες μεταξύ αυτών και ο Ηπείρου κ. Καχριμάνης. Η καθεστωτική νοοτροπία τους και η περιφρόνηση στους θεσμούς είναι τέτοια που πριμοδοτούν εταιρίες που ελέγχθηκαν σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής με πλήθος επιβαρυντικών στοιχείων  να έχουν προκύψει» τονίζει ο κ. Κάτσης.

Και στη δήλωση συνεχίζει:

Τι συνδέει τόσο τον εν λόγω κύριο με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε να βρίσκεται σε κανονικό payroll, πότε της ΕΔΥΤΕ ΑΕ, πότε της ΚτΠ ΑΕ πάντα «με εντολή του γραφείου Υπουργού» όπως είπε και ο Πρόεδρος της ΕΔΥΤΕ ΑΕ στην εξεταστική επιτροπή; Έχει το μοναδικό τηλεφωνικό κέντρο για τα HelpDesk  στα διάφορα απάτη-pass της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή μήπως η Opinion Poll σερβίρει τις καλύτερες δημοσκοπήσεις, τέτοιες που κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται στο καναβάτσο εμφανίζεται για να αποδώσει το πολιτικό κόστος στην αντιπολίτευση;

Οι πολίτες δεν είχαν πρόβλημα να συμπληρώσουν την αίτηση στο fuelpass και στο powerpass για να δώσει πάνω από μισό εκατομμύριο € στον κ. Διαμαντή για τηλεφωνική υποστήριξη, είχαν πρόβλημα ότι τα επιδόματα της ακρίβειας ήταν σκέτη κοροϊδία. 

Ο κ. Πιερρακάκης είναι ο μοναδικός Υπουργός των τελευταίων πολλών κυβερνήσεων που έβγαλε σχεδόν όλη του τη θητεία υπό καθεστώς εξαίρεσης από τους κανόνες.  Με 8 συνεχείς παρατάσεις της ΠΝΠ του covid έως και 30/6/2022, ήταν στο μοναδικό Υπουργείο που δρούσε κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων εθνικών διατάξεων περί δημοσίων συμβάσεων.

Δεν ελπίζουμε σε απαντήσεις, θα τις δώσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη.