Αντιδράσεις για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας προκαλεί αντιδράσεις. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση μετά την… καλοκαιρινή ραστώνη και με πολλά και σοβαρά θέματα ανοιχτά. Από τους οδικούς άξονες μέχρι την ενεργειακή κρίση.

Και από το Κέντρο Υψηλής Έρευνας μέχρι τον ποδηλατόδρομο! Το Περιφερειακό Συμβούλιο όμως –η μικρή βουλή της Ηπείρου κατά τα λοιπά- θα ασχοληθεί με την τροποποίηση του προυπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος!

Τη λέξη «κατάντια» χρησιμοποιεί η Λαική Συσπείρωση για να χαρακτηρίσει την τακτική της Περιφερειακής Αρχής και την ατζέντα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει μετά από αρκετό καιρό και στην ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και την κοινή γνώμη.

«Η αντιδημοκρατική λειτουργία φτάνει σε τέτοιο επίπεδο, που στη ημερήσια διάταξη της Δευτέρας δεν εισάγονται καν για συζήτηση, ζητήματα όπως η άρνηση της Περιφέρειας να παραδώσει την αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων στον ΦΟΔΣΑ, η ενημέρωση για την πορεία ένταξης σε χρηματοδότηση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας  ή τυχόν αλλαγές στο εγκεκριμένο πλέον Περιφερειακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2021-2027». Οι συνεδριάσεις γίνονται δηλαδή μόνο για τα υποχρεωτικά από το νόμο ζητήματα και οι αποφάσεις της πλειοψηφίας ανακοινώνονται με δελτία τύπου, καταργώντας στην πράξη την έννοια της συνεδρίασης.

Η δυνατότητα να κλείνεται το μικρόφωνο στους περιφερειακούς συμβούλους κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων, ώστε να μην ακούγεται καμία κριτική είναι ο απώτερος στόχος της πλειοψηφίας που υλοποιείται με τη βοήθεια της εμπεδωμένα αντιλαϊκής νομοθεσίας της κυβέρνησης της ΝΔ για την λειτουργία των περιφερειακών αλλά και των δημοτικών συμβουλίων. 

Η περιφερειακή αρχή που αποφάσισε μαζί με την κυβέρνηση ότι ο covid αποφοίτησε από τις σχολικές αίθουσες και δεν βρήκε μισό σχόλιο για τα σχολεία που ξεκίνησαν χωρίς μάσκες και με 27αρια τμήματα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που συνωστίζονταν σε πανηγύρια και εκδηλώσεις όλο τον Αύγουστο ενόψει προεκλογικής περιόδου, η πλειοψηφία που διοργανώνει και χρηματοδοτεί ανοιχτές εκδηλώσεις για το κοινό, επιλέγει για τις συνεδριάσεις της να προφυλάξει το περιφερειακό συμβούλιο από τη μετάδοση του covid κι εμείς θα επιμείνουμε στον χαρακτηρισμό: κατάντια» αναφέρει η ΛΑΣΥ.