Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Σε συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών προχώρησαν  οι αρχές στην Ηγουμενίτσα.

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, 59χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδέψει με οχηματαγωγό πλοίο στην Ιταλία, επειδή είχε κρυμμένους, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή της καρότσας, 17 αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν ο 37χρονος αλλοδαπός οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου και ο 26χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, γιατί μετέφεραν σε ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο και συγκεκριμένα κάτω από τους καναπέδες και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα ντουλάπια, τρεις αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, με προορισμό την Ιταλία.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ τα αυτοκίνητα και στις δύο περιπτώσεις, κατασχέθηκαν.

Στο μεταξύ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μόνο τον Ιούλιο φέτος, συνελήφθησαν σε όλη την Ήπειρο, 733 παράνομους μετανάστες και εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις διακίνησης, ενώ συνελήφθησαν άλλα 18 άτομα για την παραβίαση του Νόμου περί αλλοδαπών.