Επίσημη τελετή σήμερα, στο Στρατόπεδο Περάματος, για την παράδοση- παραλαβή της Διοίκησης της 8ης Μεραρχίας

Σήμερα στις 9.30 το πρωί στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα έγινε επίσημη τελετή για την παράδοση και παραλαβή της Διοίκησης της ιστορικής 8ης Μεραρχίας «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ». Στην τελετή παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Καραμπίνας και Π. Κολόκας, οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων Φ. Φίλιος και Ζαγορίου Γ. Παπαναστασίου ο Διοικητής του Α΄ΣΏΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Υποστράτηγος  Γ. ΝΤζιμάνης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Περιφέρειας Ηπείρου Κ. Τρομπούκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Α. Παπιγγιώτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στάμος, πρόεδροι Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Μετά την αλλαγή λαβάρων από τον απερχόμενο Διοικητή Συνταγματάρχη Σ. Γκίζα, ο οποίος με τις πρόσφατες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν προήχθη και παρέμεινε διατηρητέος στον ίδιο βαθμό και τον παραλαμβάνοντα ταξίαρχο Κ. Τσαγγαρά  αναγνώσθηκαν οι ημερήσιες διαταγές και ακολούθησε παρέλαση στρατιωτικού τμήματος προ των επισήμων.
Η εκδήλωση έκλεισε σε κλίμα συγκίνησης μετά τον χαιρετισμό του Διοικητού του Α΄ Σώματος Στρατού  και την επίδοση αναμνηστικής πλακέτας με το έμβλημα του Α΄Σ.Σ., ο απερχόμενος Διοικητής συγκινημένος ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία και ευχήθηκε στον νέον διοικητή κάθε  επιτυχία στο έργο του στο οποίο και ο ίδιος θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις καθώς όπως ακούσθηκε θα παραμείνει πλέον στη θέση του υποδιοικητή της Μεραρχίας.

πηγή:http://epiruscorner.blogspot.de