Συλλογή φαρμάκων και στην Π.Ε. Θεσπρωτίας από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας

Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, στην πόλη της Ηγουμενίτσας, συνεχίστηκε χθες, Μ. Τετάρτη, η πρωτοβουλία συλλογής φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, τη φαρμακευτική εταιρεία HELP και το ΣΚΑΪ (χορηγός επικοινωνίας).

Στη διαδικασία συλλογή παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νικόλας Κάτσιος, που ευχαρίστησε τους πολίτες για την ανταπόκρισή τους, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. «Η τεράστια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα μέγιστα την όλη διαδικασία της παροχής του φαρμάκου. Η συνεχώς μειούμενη φαρμακευτική δαπάνη καθώς και ο αυξημένος αριθμός ανασφάλιστων συμπολιτών μας έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Σίγουρα δεν είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε το κράτος και την φαρμακευτική πολιτική. Αλλά είμαστε εδώ για να στείλουμε τα μηνύματά μας. Όπως ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, καθώς και ότι η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Βασικός στόχος της Περιφέρειας μέσω αυτής της δράσης είναι η αφύπνιση και η ενεργοποίηση όλων των συμπολιτών μας για να αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Θα ακολουθήσει διαλογή του φαρμακευτικού υλικού, που συγκεντρώθηκε, σε Ιδρύματα Ηλικιωμένων και ΑμεΑ της Ηπείρου καθώς και σε Κοινωνικά Φαρμακεία. Η πρωτοβουλία συλλογής φαρμάκων θα συνεχιστεί και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες το επόμενο διάστημα.

Επίσης, διατέθηκαν στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας 3600 αυγά από την εταιρεία «Φραγκούλης – Πτηνοτροφική Ιωαννίνων», τα οποία διανεμήθηκαν σε εκκλησιαστικά συσσίτια και σε όλα τα ιδρύματα παιδιών, ηλικιωμένων και ΑμεΑ της Ηπείρου.