Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με ΕΙΝΗ για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας

perifereia

perifereiaΣυνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης σήμερα το μεσημέρι. Τα μέλη της ΕΙΝΗ εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία της Ηπείρου, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Ειδικότερα, δήλωσαν προβληματισμένοι για την περιορισμένη ρευστότητα των νοσοκομείων, γεγονός που, όπως είπαν,  είναι πιθανό να οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις υλικών και στον περιορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης αναγνώρισε τα προβλήματα που παρατηρούνται στα νοσοκομεία και δήλωσε πως η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται στο πλευρό τους, στα όρια των δυνατοτήτων που της παρέχει η νομοθεσία. Μάλιστα,  τους ενημέρωσε για την πρόταση που κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΙΝΗ για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της Ένωσης Περιφερειών με συγκεκριμένα Υπουργεία, ώστε οι Περιφέρειες να μπορούν να παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, όπως προκύπτουν σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία.  Παράλληλα , έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΙΝΗ και θα στείλει έγγραφη διαμαρτυρία προς τα αρμόδια Υπουργεία για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της Ηπείρου, ζητώντας την εξεύρεση λύσεων.