Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρέσβη της Γερμανίας

perifereia

perifereiaΤον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, επισκέφθηκε σήμερα ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Wolfgang Dold. Η επίσκεψη – στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη- ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα.

Ο Περιφερειάρχης, αφού αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό Ηπειρωτών που εργάζονται στη Γερμανία,  ενημέρωσε τον Γερμανό διπλωμάτη για τη σημερινή κατάσταση της Ηπείρου, τις αναπτυξιακές της δυνατότητες, καθώς και για το πλαίσιο δράσης  της ΕΝ.ΠΕ, δίνοντας έμφαση στον τουρισμό και τη γεωργία. Επίσης συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τη συνεργασία των Περιφερειών με την αντίστοιχη ομάδα Δράσης.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης, συμμερίστηκε τις απόψεις του Περιφερειάρχη για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αύξηση της επισκεψιμότητας από τη Γερμανία στην Ήπειρο καθώς και για την απορρόφηση Ηπειρώτικων αγροτικών προϊόντων από τη Γερμανία.

«Άνοιγμα» συνεργασίας από τον Γερμανό Πρέσβη

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (20/5/2013) ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Wolfgang Dold (Βόλφγκανκ Ντόλτ) στην έδρα της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, τα Ιωάννινα, όπου τον υποδέχθηκε  ο  Γενικός Γραμματέας Ηλίας Θεοδωρίδης. Στη συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα οι δύο άνδρες παρουσία της επίτιμης Γερμανίδας Προξένου στην Ήπειρο Kerstin Lohr συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τον κ. Ντόλτ για τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασιών που υπάρχουν, στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων, της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνογνωσίας, του πολιτισμού και της προώθησης ποιοτικών ντόπιων προϊόντων στην Γερμανική  αγορά.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα για την «θερμή» όπως την χαρακτήρισε, υποδοχή και έκανε αποδεκτή την πρότασή του αντιπροτείνοντας μάλιστα την αδελφοποίηση περιοχών της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχες Γερμανικών Περιφερειών.