ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

katsinos2

katsinos2Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κωνσταντίνο Ασκούνη και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου-Δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, συμμετείχε σε συνάντηση με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, με αφορμή την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους Δήμους της Ηπείρου.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Κάτσινος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μεταφέραμε στον  Υπουργό τα οικονομικά προβλήματα των Δήμων, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Ηπείρου. Δεν πήγαμε στη συνάντηση με αυταπάτες ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των Δήμων άμεσα με υπηρεσιακό Υπουργό και υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σκοπός μας ήταν να κοινοποιήσουμε τουλάχιστον το πρόβλημα και στα στελέχη του Υπουργείου που έχουν μια συνέχεια. Διότι είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές θα επανέλθουμε.

Όσο για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο κ. Μανιτάκης μας ανακοίνωσε ότι δόθηκε παράταση για το «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι το Φθινόπωρο, καθώς επίσης ότι έχουν εξασφαλιστεί τα προνοιακά επιδόματα των δικαιούχων και οι Δήμοι θα τα λάβουν σύντομα.

Σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα και τη ΣΑΤΑ, σύμφωνα με τον Υπουργό, αν η Τρόικα αποδεσμεύσει τη νέα δόση που προβλέπει η δανειακή σύμβαση για τη χώρα μας, σύντομα θα δρομολογηθούν, με τις υπηρεσίες του Υπουργείου να είναι ήδη έτοιμες.

Ας ελπίσουμε ότι η χώρα μας θα σταθεί όρθια μετά την 17η Ιουνίου και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της».