Δήμος Ιωαννιτών: Ανακοίνωση για προνοιακά επιδόματα

ioadhmarxeio

ioadhmarxeioΕίναι πρωτοφανής η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας το θέμα των προνοιακών επιδομάτων.

Θέλοντας να αποσείσει τις δικές του ευθύνες, οι οποίες είναι τεράστιες, ανακοινώνει στοιχεία, τα οποία εκθέτουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την βάζουν απέναντι σε εκατοντάδες δικαιούχους που είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην εισπράξουν εγκαίρως το προνοιακό τους επίδομα.

Το Υπουργείο Υγείας έχει δημιουργήσει μία βάση δεδομένων για τους δικαιούχους, την οποία πρέπει να ενημερώσουν, περνώντας όλα τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.

Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείο, ανοίγει ελάχιστες φορές, μπλοκάρει σε καθημερινή βάση και ουσιαστικά τα προβλήματα που παρουσιάζει καθιστούν ανέφικτη την ενημέρωση.

Στο σύστημα αυτό λοιπόν και στις αδυναμίες του οφείλεται ο μικρός αριθμός επιβεβαιώσεων που εμφανίζει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ολοκληρώσει τη συμπλήρωση στοιχείων στο 50%, όταν τόσο χθες όσο και σήμερα το σύστημα του Υπουργείο ήταν εκτός λειτουργίας.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για τα προβλήματα αυτά, τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν επιλυθεί.

Η βιασύνη του λοιπόν να ανακοινώσει στοιχεία και να εκθέσει τους Δήμους, όταν το ίδιο είναι υπεύθυνο για την κατάσταση, δημιουργεί προβληματισμό και πολλά ερωτήματα.