Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Π.Ε. Θεσπρωτίας

nomarxia

nomarxiaΤην Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας (ΣΟΠΕΘ), με θέμα «Συντονισμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (Πυρκαγιές)», ενόψει της θερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη της οποίας προήδρευσε o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν, o Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας και Πάργας, ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Αθηνά Ιωάννου καθώς επίσης και εκπρόσωποι, της Δ/νσης Π.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, της Διεύθυνσης Δασών, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, της VIII Μ/Π Μ.Π και του 628 Τ.Π., των Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών, της ΛΒ΄ Εφορίας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης, του ΕΚΑΒ και Εθελοντικών Οργανώσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας, αφού ευχαρίστησε τους φορείς για την επιτυχή αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά τη διάρκεια της παρελθούσας χειμερινής περιόδου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δράσεις οι οποίες προγραμματίζονται από την Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου καθώς και οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας και Πάργας αναφέρθηκαν στην προσπάθεια οργάνωσης των δράσεων αξιοποιώντας την εμπειρία των περασμένων χρόνων, στην ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής ώστε να υπάρχει συντονισμός και κοινή στόχευση όλων των εμπλεκομένων φορέων βάσει του σχεδίου «Ξενοκράτης».

Ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών γνωστοποίησε την έλλειψη μέσων κατάσβεσης στην υπηρεσία ενώ τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης και ενεργούς συνδρομής όλων των πολιτών. 

Οι εκπρόσωποι της VIII Μεραρχίας και του 628 Τ.Π. τόνισαν την συμβολή των φυλακίων και παρατηρητηρίων του 628 Τ.Π., την διάθεση και συνδρομή των πεζοπόρων τμημάτων και οχημάτων για περιπολίες, καθώς και του πεντάτονου βυτιοφόρου οχήματος σε περίπτωση ανάγκης.