Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

igmdimarxeio

igmdimarxeioΤα προβλήματα της Φιλαρμονικής του Δήμου της Ηγουμενίτσας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να βρεθεί μια λύση «βιώσιμη» για τη λειτουργία της, με δεδομένη και την οικονομική στενότητα που υπάρχει στο Δήμο.

Το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ως ενημέρωση και συζήτηση επ’ αυτού, αφού ο Δήμος αδυνατεί εκ των πραγμάτων να καλύψει τις ανάγκες αμοιβής των Μουσικών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί.

Αυτό παραδέχθηκε και ο εισηγητής επί του θέματος, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωλέττας Γεώργιος, ο οποίος σημείωσε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οφειλές.

Δημοτικό Συμβούλιο και Μουσικοί που έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση, συμφώνησαν να μπει η Φιλαρμονική του Δήμου σε μια νέα φάση λειτουργίας, με κυρίαρχο στοιχείο την προσφορά και να καταστεί ένα «φυτώριο» παραγωγής Μουσικών.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γεώργιος Κάτσινος, στην τοποθέτησή του,  μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα εξής:

«Αναγνωρίζουμε την προσφορά της Φιλαρμονικής στο Δήμο μας. Και  ευχαριστούμε όλους τους Μουσικούς, που όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν τόσα πολλά. Είναι όμως επιτακτική η ανάγκη, για την επίτευξη των σκοπών της, να αλλάξει τρόπο λειτουργίας. Να τη δούμε ως ένα σχολείο παραγωγής μουσικών και όχι απλά ως ένα σχήμα συμμετοχής στις εορταστικές εκδηλώσεις».

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μάλιστα, θα καλύψει τις ανάγκες που ανακύπτουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, με αναλώσιμα, στολές, νέα μουσικά όργανα και στέγαση στο κτίριο της ΕΙΝ.

Στο προσεχές διάστημα, πιθανότατα τη Δευτέρα, θα υπάρξει συνάντηση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Κωλέττα, Δημοτικών Συμβούλων που θα οριστούν και αντιπροσωπεία των Μουσικών, για να συζητηθεί  η εξεύρεση της λύσης-χρυσής τομής, που θα ικανοποιεί και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

Εκτός της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρων υποδοχής μεταναστών, με το Δημοτικό Συμβούλιο να αποδέχεται την ίδρυση τέτοιων Κέντρων στην Ήπειρο. Για τη χωροθέτησή τους πρέπει να υπάρξει διαβούλευση και συμφωνία με τις τοπικές κοινωνίες.

Για το εν λόγω θέμα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, τόνισε: «Είναι ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Αθήνας, εν δυνάμει αφορά όλους μας και δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε»,  ενώ ενημέρωσε ότι την Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση στην ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία θα αφορά αποκλειστικά τα Κέντρα Υποδοχής και Φύλαξης, αλλά και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Να σημειωθεί επίσης, ότι ο Δήμος δεν έκανε αποδεκτό το ποσό των 3.000 ευρώ που προσφέρει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας για την παροχή συσσιτίου σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου. Προηγουμένως ο Δήμος είχε ζητήσει ένα ποσό της τάξεως των 30.000 ευρώ από τον ΟΛΗΓ.

 Σύμφωνα με το Δήμαρχο, η διανομή συσσιτίου από το Δήμο,  καθυστερεί για οικονομικούς λόγους.

Όσο για το θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου:

«Είμαστε στη φάση της νομιμοποίησης και  λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου», σημείωσε ο κ. Κάτσινος, ενώ ενημέρωσε ότι τη συγκεκριμένη διαδικασία ανέλαβε ο κ. Κωλέττας.