Σταύρος Καλογιάννης: Η Ελλάδα να κινήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου ITGI

kalogiannis

kalogiannisΣταύρος Καλογιάννης: Η Ελλάδα οφείλει, να κινήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου ITGI ο οποίος θα ωφελήσει τα μέγιστα την Ελλάδα και ειδικότερα την Ήπειρο

Στις 28.02.2012, ο Σταύρος Καλογιάννης είχε καταθέσει Ερώτηση (υπ’ αρ. πρωτ. 6112), προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Περιβάλλοντος επισημαίνοντας την μεγάλη ανησυχία που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΒΡ, που είναι μία από τις εταιρείες που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα Shah Deniz του Αζερμπαϊτζάν, για την μη επιλογή του αγωγού ITGI που διέρχεται από την Ήπειρο, για την μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ερωτούσε τους Υπουργούς εάν αληθεύουν οι σχετικές δηλώσεις για αποκλεισμό του αγωγού ITGI και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την κατασκευή του αγωγού, ο οποίος θα έχει τεράστια γεωπολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τη χώρα μας και ειδικότερα για την Ήπειρο.

Τέλος, ερωτούσε θέματα που αφορούν τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Απαντώντας στον Σταύρο Καλογιάννη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δόλλης αναφέρει «την προσήλωση της Ελληνικής πλευράς στην κατασκευή του αγωγού ITGI» και συνεχίζει, για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη αόριστα, ότι: «Η Ελληνική Κυβέρνηση υποστηρίζει την ανάγκη υλοποίησης του έργου και θα συνεχίσει να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση λύσης στην επιθυμητή κατεύθυνση».

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Μανιάτης, για τον αγωγό ITGI μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Οι Κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας … επαναβεβαιώνουν την στήριξή τους στο έργο του ITGI ως πιο κατάλληλο για την υλοποίηση του Νοτίου Διαδρόμου.

Εκτιμάται δε από κοινού ότι ο ITGI είναι πιο προηγμένο και ώριμο έργο μεταξύ των υποψηφίων, και από αυτή την έννοια είναι καταλληλότερο να εκπληρώσει το στόχο της ταχείας υλοποίησης των αναγκαίων υποδομών για την τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αγοράς με φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας.

Η Ιταλική και η Ελληνική Κυβέρνηση πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις για το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου, όπου ο αγωγός ITGI μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά.

Η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει με συνέπεια και σταθερότητα το σχέδιο ολοκλήρωσης του αγωγού ITGI. Πιστεύουμε ότι το έργο συμβάλλει καθοριστικά στη δεδομένη ευρωπαϊκή ανάγκη διαφοροποίησης πηγών και οδών ενέργειας, ενώ αποτελεί το πλέον προχωρημένο σχέδιο σε επίπεδο μελετών και αδειοδοτήσεων. Παράλληλα, διασφαλίζει τις μεγαλύτερες επενδύσεις εντός Ελλάδας.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βελτίωση και κάλυψη των υφιστάμενων ελλείψεων στα έργα υποδομής ενεργειακών δικτύων. Στο πλαίσιο αυτό, η διασύνδεση, μέσω αγωγού, της Ελλάδας με την Ιταλία αποτελεί προτεραιότητα. Ο αγωγός «Ποσειδώνας», το τμήμα του ITGI που θα συνδέει υποθαλάσσια την Ελλάδα με την Ιταλία καλύπτει πλήρως αυτή την ανάγκη. Επιπλέον, λόγω της δυνατότητας αντίστροφης ροής του αγωγού, θα διασφαλίζεται η ασφάλεια προμήθειας με φυσικό αέριο και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, εφόσον οι περιστάσεις το απαιτούν…»

Για τις εξελίξεις στον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Μανιάτης, απαντά, μεταξύ άλλων:

«Η Κυβέρνηση και ειδικότερα το ΥΠΕΚΑ, επανειλημμένα έχει διακηρύξει τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνή fora, ότι το έργο κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού πετρελαίου «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», αποτελεί στρατηγική επιλογή της χώρας μας με σημαντικά ενεργειακά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη.

Σχετικά με το εν λόγω ζήτημα κατασκευής του αγωγού, η βουλγαρική πλευρά (09.12.2011) και ενώ είχε γίνει καταρχήν αποδεκτή η περιβαλλοντική μελέτη, έθεσε το νέο και καινοφανές θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας του έργου της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον επιμένει στη μονομερή αποχώρηση, ακόμα και αν οι δύο άλλες πλευρές δεν συναινέσουν στον από κοινού, τερματισμό συμφωνίας. Είναι γνωστές, εξ άλλου, πρόσφατες τοποθετήσεις και από τη ρώσικη πλευρά για τα πλεονεκτήματα του αγωγού, γεγονός που αποτυπώνει το ενεργό ενδιαφέρον της».