Σύσκεψη για καταγραφή προβλημάτων σίτισης – στέγασης στην Π.Ε. Πρέβεζας

perifereia

perifereiaΗ δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη για τη διερεύνηση και καταγραφή προβλημάτων σίτισης και στέγασης ευπαθών ατόμων και οικογενειών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πρέβεζα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Στράτος Ιωάννου (Π.Ε. Πρέβεζας), Οδυσσέας Πότσης (Θεματικός Υγείας), Υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι των Δήμων, της 8ης Μεραρχίας, της Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Πολυτέκνων κ.α.

Όπως τονίστηκε από τους Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στόχος της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η Περιφέρεια είναι αρχικά η καταγραφή και στη συνέχεια η αξιολόγηση των ευπαθών ατόμων, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης που θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Από τους εκπροσώπους των φορέων χαρακτηρίστηκε σημαντική η πρωτοβουλία  που ανέλαβε η Περιφέρεια.  Κοινή συνισταμένη είναι η ύπαρξη ανοικτού διαύλου    επικοινωνίας, ώστε να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο τρόπο μελλοντικές ανάγκες που ενδεχομένως να προκύψουν.