Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ηπείρου

logo-vdella

Tα προβλήματα που υπάρχουν με τις ημιτελείς κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ηπείρου, σε Άρτα και Ηγουμενίτσα, εξετάστηκαν σήμερα στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Γρ. Γκίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασ. Ψαθά, αντιπροέδρων του ΤΕΙ και τεχνικών της Περιφέρειας.

Από τη Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. εκτέθηκαν αναλυτικά οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, καθώς και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να  προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθούν τα κτίρια και να αποδοθούν σε χρήση των σπουδαστών.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επαναβεβαίωσε την προεκλογική του δέσμευση να συνδράμει τη διοίκηση του Ιδρύματος για την επίλυση του χρονίζοντος  προβλήματος  που ταλανίζει το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.   

Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε την υποχρέωση και έδωσε ήδη εντολή,  να εξετάσουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας τον φάκελο των έργων, ώστε στη συνέχεια – και αφού προηγουμένως υπάρξει απόφαση της Διοίκησης του Τ.Ε.Ι. για συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου που θα τεθεί προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο –  να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την συνέχιση  κατασκευής των κτιρίων.

Τη σημασία που έχει για την Άρτα η ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Ψαθάς, που ενημέρωσε για ζητήματα που έχουν σχέση με τα χρόνια τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στο Τ.Ε.Ι.