Ειδήσεις απ’ όλη την Ήπειρο

logo-vdella

Προπηλακισμοί εναντίον του Περιφερειάρχη

Επιτροπή στη Μυρσίνη ενάντια στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Ανάπλαση στα Λιθαρίτσια ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεργασία Δήμου – Πανεπιστημίου σε ερευνητική πρόταση

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του αντιδημάρχου Αρταίων

Σε αποκλεισμό του λιμανιού Ηγουμενίτσας προχωράνε οι Κτηνοτρόφοι για τη ΔΩΔΩΝΗ

85χρονος καλλιεργούσε οπιούχες παπαρούνες

Ασυνόδευτη ηρωίνη στο ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας

Σύλληψη στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά λαθρομεταναστών

Διεξαγωγή 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου στη Λίμνη Παμβώτιδα

Προπηλακισμοί εναντίον του Περιφερειάρχη

Τεταμένη ήταν χθες το μεσημέρι η ατμόσφαιρα στους δρόμους περιμετρικά του κτιρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ ομάδας νεαρών «διαδηλωτών», φερόμενων να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και δυνάμεων της Αστυνομίας. Προπηλακισμό δέχτηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξ. Καχριμάνης, όταν ομάδα νεαρών προσπάθησε να καταλάβει και να αναρτήσει πανώ στο κτίριο της περιφέρειας.

Επιτροπή στη Μυρσίνη ενάντια στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Συγκέντρωση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Μυρσίνης, του νέου Καλλικρατρικού Δήμου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με αφορμή το έργο της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε χώρο δημιουργίας της κτηματικής περιφέρειας του τοπικού διαμερίσματος. Οι κάτοικοι εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, χωρίς, όπως ισχυρίζονται να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων. Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Μυρσίνης εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους για την κατασκευή του έργου και προχώρησαν στη συγκρότηση επιτροπής την οποία εξουσιοδότησαν ώστε να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την μη κατασκευή του ΣΜΑ.

Ανάπλαση στα Λιθαρίτσια ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο

Το γενικό σχέδιο ανάπλασης του πάρκου Λιθαρίτσια ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κατάθεση και τη χρηματοδότηση της μελέτης από το ΕΣΠΑ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης ψήφισε τον πρώτο προϋπολογισμό του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής ενώ έγινε αναλυτική ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΔΗΑΝΕΤΑΙ.

Συνεργασία Δήμου – Πανεπιστημίου σε ερευνητική πρόταση

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υποστηρίξει και να αξιοποιηθεί από το Δήμο, η ερευνητική πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο «αφηγηματικό περιβάλλον διαδραστικών εικαστικών εγκαταστάσεων στον αστικό χώρο».Το βασικό αντικείμενο της πρότασης είναι η αναζωογόνηση του δημόσιου αστικού χώρου και η προσέλκυση τουρισμού υψηλής ποιότητας μέσα από την ενίσχυση και την επαναδιαπραγμάτευση της διαδραστικής σχέσης μεταξύ πολίτη, συμβάντων ιστορίας και αστικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα αφηγηματικά οριοθετημένο ιστό διάφανων και σχεδόν αόρατων διαδραστικών τεχνολογιών στον υλικό χώρο, που αλληλεπιδρούν με τους επισκέπτες και διαμορφώνουν ένα διευρυμένο, ευφυές περιβάλλον, όπου διαφορετικές χρονικότητες και πραγματικότητες συγχωνεύονται. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με επιστημονικό υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Ξενοφώντα Μπίτσικα, καταθέτει την πρόταση στο πρόγραμμα «Θαλής» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και εν συνεχεία ο Δήμος θα υλοποιήσει τα αποτελέσματα της ερευνητικής δουλειάς.

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του αντιδημάρχου Αρταίων

Απ’ το Γραφείο του Δημάρχου Αρταίων ανακοινώθηκε ότι ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας κύριος Χρήστος Γεώργος υπέβαλε την παραίτησή του στο Δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη για προσωπικούς λόγους.

Ο Δήμαρχος, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, εκτιμώντας την έως τώρα άριστη και πολύτιμη συνεργασία του Αντιδημάρχου κυρίου Χρήστου Γεώργου στα θέματα της αρμοδιότητάς του δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του

Σε αποκλεισμό του λιμανιού Ηγουμενίτσας προχωράνε οι Κτηνοτρόφοι για τη ΔΩΔΩΝΗ

Στον αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας θα προχωρήσουν οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι της «Δωδώνης» πριν την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που ορίστηκε για τις 5 Ιουλίου. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας και μετά από τη διαμαρτυρία στην Αθήνα, σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» της Ηγουμενίτσας με συμμετοχή κτηνοτρόφων και εκπροσώπων φορέων, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και περιφερειακοί σύμβουλοι. Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλη Τζίμα και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη «Δωδώνη» Χρήστο Γεωργίου για τις εξελίξεις στη γαλακτοβιομηχανία.

85χρονος καλλιεργούσε οπιούχες παπαρούνες

85χρονος συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στη Λευκοθέα για καλλιέργεια φυτών οπιούχας παπαρούνας. Οι άνδρες της δίωξης εντόπισαν στον κήπο του 85χρονου αλλά και σε διπλανό χωράφι όπου βρίσκονταν μία αποθήκη 105 συνολικά φυτά. Οι αστυνομικοί εκρίζωσαν τα φυτά και προχώρησαν στη σύλληψη του υπερήλικα. Από το συγκεκριμένο φυτό παράγεται το όπιο, η μορφίνη και στη συνέχεια η ηρωίνη.

Ασυνόδευτη ηρωίνη στο ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας

Στα ασυνόδευτα δέματα του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας βρέθηκε ένα με ηρωίνη βάρους 94 γραμμαρίων, αλλά ο παραλήπτης του δεν εμφανίστηκε.

Συγκεκριμένα, υπάλληλος του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας παρέδωσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  Ηγουμενίτσας ένα ασυνόδευτο δέμα που περιείχε ηρωίνη βάρους ενενήντα τεσσάρων γραμμαρίων περίπου. Το δέμα  τοποθετήθηκε ξανά στην αποθήκη του ΚΤΕΛ και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση ως τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουνίου,  προκειμένου συλληφθεί ο παραλήπτης, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα, αφού δεν το ζήτησε κανείς. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Δ.Ν. Ηγουμενίτσας.

Σύλληψη στην Ηγουμενίτσα για μεταφορά λαθρομεταναστών

Άνδρες του Λιμενικού Σώματος Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 46χρονου οδηγού φορτηγού καθώς ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε κρυμμένους μέσα στην καμπίνα του οχήματός του επτά αλλοδαπούς οι οποίοι δεν επέδειξαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με αποτέλεσμα να συλληφθούν και αυτοί. Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω όχημα.

Διεξαγωγή 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου στη Λίμνη Παμβώτιδα

 

Από τις 17 έως 19 Ιουνίου θα διεξαχθεί στη Λίμνη Παμβώτιδα ο δεύτερος αγώνας του 3ου  Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου από τον «Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας, Ν Κοζάνης», μετά από ανάθεση  της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.).

Η χώρα μας ήταν 2η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2010 και στόχος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 είναι η πρώτη θέση. Ο Δήμος καλεί τους Γιαννιώτες στη διοργάνωση για να  γνωρίσουν από κοντά την Αθλητική Αλιεία και εύχεται  στους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα καλό αγώνα και καλή επιτυχία.