Τέλος Απριλίου παραδίδεται η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών

Έκκληση απηύθυνε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας και προσωρινός διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Αθανάσιος Μποροδήμος, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών, την οποία παραδίδει στο τέλος του Απριλίου, η κατασκευάστρια εταιρεία.
Η νέα πτέρυγα είναι υπερσύγχρονων προδιαγραφών και θα μπορέσει να δώσει λύσεις σε θέματα υγείας στο Νομό Θεσπρωτίας και όχι μόνο, αν και εφόσον βέβαια στελεχωθεί με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με εξειδικευμένους τεχνικούς, που θα μπορέσουν να την λειτουργήσουν.
Όπως παραδέχθηκε ο κ. Μποροδήμος, με το υπάρχον προσωπικό είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες, όταν πλέον οι κλίνες θα αυξηθούν από 95 περίπου που είναι σήμερα, σε 127.
Εφόσον υλοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, η νέα πτέρυγα μπορεί να λειτουργήσει στα μέσα του φετινού καλοκαιριού.Η μεταφορά έχει προγραμματιστεί να γίνει σταδιακά, μέσα στον Ιούλιο.
«Χρειάζονται διορισμοί ή και μετατάξεις», τόνισε ο κ. Μποροδήμος, «αφού διαφορετικά θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και θα πάει χαμένη η νέα πτέρυγα η οποία μπορεί να προσφέρει πολλά στην περιοχή».
Στη νέα πτέρυγα, πρόκειται να μεταφερθούν η Χειρουργική, η Μαιευτική και η Παιδιατρική Κλινική, το Μικροβιολογικό και το Ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο, ενώ θα υπάρχει μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με 7 κλίνες.