ΤΕΙ Ηγουμενίτσας: Υπάρχει και ένα όριο ανοχής στον εμπαιγμό….

tei igoumenitsas

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία οφείλει να περιφρουρήσει και να αγκαλιάσει το τελευταίο ζωντανό κύτταρο του παραρτήματος Ηγουμενίτσας…

Φαίνεται πως σε αυτόν τον τόπο το κράτος είναι ο εχθρός….και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα όταν λέμε κράτος εννοούμε τις εκάστοτε κυβερνήσεις και εκπρόσωπους της κεντρικής διοίκησης που χρόνια τώρα μεθοδεύουν συστηματικά την υποβάθμιση των περιφερειακών ΤΕΙ της χώρας.

Και αυτά τα χτυπήματα της κεντρικής εξουσίας δεν διαφοροποιούνται από τις εναλλαγές στην κυβέρνηση των δύο κομμάτων εξουσίας, το αντίθετο μάλιστα φαίνεται πως ο ένας παρά τις εξαγγελίες για αναβάθμιση ολοκληρώνει το έργο του άλλου με απαράμιλλη επιτυχία. Άλλωστε σε αυτό το σημείο του πλανήτη στην καταστροφή και ιδίως την αυτοκαταστροφή δεν πιανόμαστε….

Ας μην γενικολογούμε όμως, ετούτη τη φορά το ράπισμα στα περιφερειακά ΤΕΙ ήρθε με την κατάργηση των ζυγών εξαμήνων, αυτό σημαίνει σύμφωνα με την καταγγελία καθηγητών να μην  προσφέρονται πλέον για κανέναν φοιτητή (παλαιό ή καινούργιο) μαθήματα “ζυγών” εξαμήνων, ἤτοι κατά το χειμερινό εξάμηνο του 2011-12 θα διδάσκονται τα μαθήματα των εξαμήνων Α΄, Γ’, Ε’, Ζ’ με αποτέλεσμα οι φοιτητές/τριες που εισήχθησαν παλαιότερα κατά το εαρινό (“ζυγό”) εξάμηνο να αδυνατούν να επιλέξουν μαθήματα παρά μόνο επόμενου εξαμήνου. Δηλαδή όσοι βρίσκονται χρονολογικά στο Δ’ να πρέπει να επιλέξουν μαθήματα του Ε΄ ή του Ζ’ (!!!). κ.ο.κ

Σε αυτά έρχεται η κατάργηση 20 μαθημάτων, το σπάσιμο αλυσίδας των γλωσσικών μαθημάτων και αυτό σ’ ένα τμήμα που αντικείμενο του είναι οι εφαρμογές ξένων γλωσσών στη διοίκηση και το εμπόριο….

Είναι μάλλον ξεκάθαρος ο εμπαιγμός όπως και οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Αφού πρώτα οδήγησαν σε ανυπαρξία τα δύο πρώτα τμήματα στο παράρτημα της Ηγουμενίτσας, ο λόγος για το τμήμα Ιχθυολογίας & Αλιείας και το τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων τώρα έρχεται η σειρά το πιο δυναμικού και του μοναδικού τμήματος που καταφέρνει στην Ηγουμενίτσα να προσελκύσει σπουδαστές, αυτό του τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη διοίκηση και το Εμπόριο….

Όμως το τμήμα και το παράρτημα Ηγουμενίτσας από μόνα του δεν μπορούν να αμυνθούν, αν η τοπική κοινωνία παρά τις προσπάθειες απέτυχε να διασώσει τα πρώτα τμήματα του παραρτήματος οφείλει να αφυπνιστεί και να δώσει τη μάχη από κοινού με καθηγητές και σπουδαστές να μείνει το μοναδικό σπουδαστικό κύτταρο το οποίο είναι ζωντανό στην πόλη χωρίς να δεχόμαστε την συστηματική και μεθοδευμένη υποβάθμιση του. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Περιφέρεια Ηπείρου δια του αντιπεριφερειάρχη, οι συλλογικοί φορείς του τόπου οφείλουν από κοινού να δράσουν και να μην επιτρέψουν καμία άλλη παρέμβαση που σταδιακά θα οδηγήσει και αυτό το τμήμα στον αφανισμό του.

Είναι το μόνο τμήμα που μας έχει απομείνει και οφείλουμε από αυτό να ξεκινήσουμε την αναδιάταξη και αναβάθμιση του παραρτήματος Ηγουμενίτσας.

Το ΤΕΙ είναι υπόθεση της πόλης της Ηγουμενίτσας και είναι υπόθεση όλων των Θεσπρωτών ας δράσουμε συντονισμένα…..