ΤΕΙ Ηπείρου: Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με έδρα την Ηγουμενίτσα

tei igoumenitsas

tei igoumenitsasΚερδισμένη βγαίνει η Ηγουμενίτσα, στην τελική αναμέτρηση για τα τμήματα και τις σχολές του ΤΕΙ Ηπείρου, αφού το Παράρτημα που (υπό-) λειτουργούσε στην πόλη μετατρέπεται σε Σχολή. Συγκεκριμένα η έδρα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου θα είναι στην Ηγουμενίτσα. Η Σχολή θα συμπεριλαμβάνει τα δύο τμήματα:

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Ηγουμενίτσα και Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα την Πρέβεζα.

Το Τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με έδρα την Ηγουμενίτσα θα έχει 2 εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων:

α) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

β) Διοίκησης Επιχειρήσεων   η οποία θα έχει και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:

β.α) Διοίκηση Επιχειρήσεων

β.β) Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και την Οικονομία

Στο τμήμα θα εισάγονται σπουδαστές από το 1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νιμικών και Κοινωνικών επιστημών καθώς και από το 5ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης.

Αναλυτικά λοιπόν η νέα μορφή του ΤΕΙ Ηπείρου έχει ως εξής:

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με έδρα την Άρτα η οποία συγκροτείται από το εξής τμήμα:

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ με κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:

α) Φυτικής Παραγωγής

β) Ζωικής Παραγωγής

γ) Ανθοκομίας-Αρχιτεκτονικής Τοπίου

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ με έδρα την Άρτα, η οποία συγκροτείται από το εξής τμήμα:

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:

α) Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε.

β) Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τ.Ε.

γ) Μηχανικοί Λογισμικού  Τ.Ε.

Το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με έδρα την Άρτα και το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Παραρτήματος Λευκάδας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με έδρα τη Λευκάδα συγχωνεύονται σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε  της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με έδρα την Άρτα.

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ με έδρα την Άρτα,  η οποία συγκροτείται από το εξής τμήμα:

ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ με έδρα τα Ιωάννινα, η οποία συγκροτείται από τα εξής τμήματα:

1) ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με έδρα τα Ιωάννινα

2) ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ με έδρα τα Ιωάννινα

3) ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ με έδρα τα Ιωάννινα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ με έδρα την Ηγουμενίτσα η οποία συγκροτείται από τα εξής δύο τμήματα:        

1. ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με έδρα την Ηγουμενίτσα και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων:

α) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

β) Διοίκησης Επιχειρήσεων   η οποία θα έχει και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:

β.α) Διοίκηση Επιχειρήσεων

β.β) Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και την Οικονομία

Στο τμήμα θα εισάγονται σπουδαστές από το 1ο επιστημονικό πεδίο

2. ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ με έδρα την Πρέβεζα

Επισημαίνεται ότι: Το Τμήμα Ιχθυοκομίας−Αλιείας του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με έδρα την Ηγουμενίτσα, το Τμήμα Υδατοκαλλιεργειών Και Αλιευτικής Διαχείρισης της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι, το Τμήμα Μηχανολογίας Και Υδάτινων Πόρων του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι και το Τμήμα Τεχνολογίας

Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών του Παραρτήματος Μουδανιών του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με έδρα τα Μουδανιά συγχωνεύονται σε Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Μεσολόγγι.

Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων που προκύπτουν από συγχώνευση ή μετονομασία αρχίζει το ακαδημαϊκό έτος 2013−2014, ήτοι την 1η Σεπτεμβρίου 2013.

Πέντε σχολές και οκτώ τμήματα στις τέσσερις πόλεις της Ηπείρου… Αυτή είναι η νέα μορφή του ΤΕΙ Ηπείρου όπως προκύπτει από το σχέδιο Αθηνά και το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Δραματικές αλλαγές σε όσα ήδη είχαν γίνει γνωστά δεν υπάρχουν. Αν κάτι έχει αξία να σημειωθεί είναι ότι η έδρα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας μεταφέρεται από την Πρέβεζα στην Ηγουμενίτσα, όπου θα λειτουργεί και το ένα τμήμα της.

Σε δήλωσή του στη ΒδΈλλα ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, εκφράζει ικανοποίηση για την εξέλιξη και αφήνει ανοιχτό το ζήτημα του γνωστικού αντικειμένου της ιχθυοκομίας που μεταφέρετε στο Μεσολόγγι:

«Με τη νέα συγκρότηση που ανακοινώθηκε, ικανοποιούνται σε μεγάλο βαθμό τα θέματα που είχαν τεθεί από τους εκπαιδευτικούς, τους σπουδαστές και τους τοπικούς φορείς σε σχέση με  τη λειτουργία  του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα. Η ύπαρξη της έδρας της Σχολής και η δημιουργία  στο Τμήμα της Ηγουμενίτσας  δύο εισαγωγικών κατευθύνσεων με χωριστό αριθμό εισακτέων και δύο κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου, η δυνατότητα εισαγωγής από  δύο διαφορετικά επιστημονικά πεδία και  η διατήρηση του Τουρισμού και των Ξένων Γλωσσών, οδηγούν σε  αναβαθμισμένη και βιώσιμη παρουσία του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα. Παραμένει βέβαια ανοικτό ακόμη, το ζήτημα της μεταφοράς του γνωστικού αντικειμένου της υδατοκαλλιέργειας από την Ήπειρο».